NAVODNO NE ZADOVOLJAVA USLOVE

Drobac fali škole da bi bila direktorka?

Glavnu urednicu i direktoricu TV Prva dio javnosti doživljava kao veoma blisku DPS-u...
461 pregleda 27 komentar(a)
Sonja Drobac, Foto: Boris Pejović
Sonja Drobac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.11.2016. 06:46h

Kandidat za direktora Televizije Crne Gore (TVCG) Sonja Drobac, navodno, nema potrebnu stručnu spremu za to radno mjesto.

Više nezvaničnih izvora “Vijesti” bliskih menadžmentu RTCG potvrdili su da Drobac ima bečelor diplomu, a da je za direktorsku fotelju potrebna i master diploma.

Drobac juče nije željela da odgovori na pitanja “Vijesti”, između ostalih i o svojoj stručnoj spremi:

“Nepristojno je da sada iznosim stavove ili komentare, a konkurs još nije završen”.

Generalni direktor RTCG Rade Vojvodić ni juče nije odgovarao na pozive i SMS, pa su “Vijesti” ostale uskraćene za odgovore da li Drobac ima neophodnu stručnu spremu i razmatra li mogućnost da poništi konkurs, što tvrde izvori bliski menadžmentu.

Aktuelnu glavnu urednicu i direktoricu TV “Prva” dio javnosti doživljava kao veoma blisku vladajućem DPS-u, čemu u prilog idu i njeni blagonakloni javni istupi prema čelnicima i politici vladajuće partije. 

Drobac je završila Fakultet za komunikacije i medije na beogradskom Univerzitetu Singidunum.

Konkursom za mjesto direktora TVCG tražena je “najmanje visoka stručna sprema”, što, kako tvrde pravnici, podrazumijeva i bečelor i master diplomu. 

Sistematizacijom radnih mjesta predviđeno je da direktor TVCG mora imati VII-2 stepen stručne spreme (240 etc), šta znači master diplomu.

Konkurs za direktora TVCG okončan je prekjuče, ali su u Javnom servisu dužni da sačekaju još tri dana, koliko je rok za prijavljivanje putem pošte.

Izvori “Vijesti” iz RTCG tvrde da se u Javnom servisu juče slavilo, nakon što je utvrđeno da Drobac navodno nema potrebnu školsku spremu.

Oni navode da mnogi novinari i urednici ne bi voljeli da vide Drobac u direktorskoj fotelji.

“Vijesti” su juče, pozvavši se na nezvanične izvore bliske RTCG, objavile da Vojvodić i Drobac ne govore. 

Navodno, ostanak Vojvodića u RTCG je pod znakom pitanja, ako Drobac postane direktorka TVCG.

Te informacije do sinoć niko nije demantovao.

Upućeni izvor iz RTCG kazao je juče da se traži model kako bi konkurs za izbor direktora bio poništen.

Pojašnjava da se ta mogućnost razmatra jer navodno još neki od kandidata nemaju ispravnu dokumentaciju.

Pored Drobac, na konkursu RTCG-a javili su se novinari Marko Milačić, Andrijana Kadija, Mladen Đuretić, Časlav Vujotić i Dragan Cvijović.

Kadija je šest mjeseci bila v.d. direktorica TVCG, nakon što je Radojka Rutović podnijela ostavku pod pritiskom opozicije. U proteklih nekoliko dana, tu funkciju je obavljao Božidar Šundić.Vujotić je novinar  Radija CG, a Cvijović bivši novinar i urednik “Pobjede”. Đuretić je javnosti poznat po poljoprivrednoj emisiji RTCG  “Agrosaznanje”.

“U Televiziji sam 25 godina, i smatram da sam za to vrijeme mogao vidjeti šta fali i stvoriti svoju viziju kako bi to trebalo da izgleda”.

“Vijesti” su prekjuče objavile da je Drobac najozbiljniji kandidat za mjesto direktorke TVCG.

Prema biografiji objavljenoj na sajtu Linkedin, ona je nakon rada za brojne medije u Srbiji i Crnoj Gori, 2008. godine postala glavni urednik TV “IN”, koju je osnovao Vojvodić.  Navodi se da je u “Pobjedu” došla 2010. i obavljala dužnost  urednice spoljne politike. Samo godine kasnije, postala je direktorica TV “Atlas”, odakle je otišla na TV “Prva”, gdje i danas radi.

Kadija i Vujotić nijesu željeli da komentarišu kandidaturu. “Vijesti” nijesu mogle da stupe u kontakt sa Cvijovićem. Milačić je u petak konkurisao i krenuo u kampanju za direktora, pod sloganom “Televizija svih”.

Milačić bi da dijeli program, Vojvodić ćuti

Milačić kaže da mu Vojvodić nije odgovorio na zahtjev da svoj program za razvoj TVCG danas dijeli novinarima te kuće.

“To pokazuje nedemokratski i neodgovoran odnos RTCG-a prema jednom od kandidata, a možda i budućem direktoru TVCG”, kazao je Milačić “Vijestima”. 

On je rekao da će odložiti dijeljenje materijala za sjutra, kako bi dao prostora menadžmentu da odgovori: “Ako ni tada ne odgovore na pitanja, pokazaće svoje pravo lice”.

Preporučujemo za Vas