Podgorica: Otvorili kantinu za gimnazijalce

Iz uprave Gimnazije, saopšteno je da je zakupac kantine sa najpovoljnijom ponudom, prema odluci Komisije koju je formirao školski odbor, kompanija „Skay it“ iz Podgorice
216 pregleda 5 komentar(a)
kantina gimnazija, Foto: Luka Zeković
kantina gimnazija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.11.2016. 21:16h

Školska kantina koja se nalazi u dvorištu Gimnazije „Slobodan Škerović“ počela je nedavno sa radom.

Gimnazijalci će u kantini koja je izgrađena u sklopu fiskulturne sale, moći da kupe bezalkoholna pića i brzu hranu.

Ispred prostorije kantine postavljena je natkrivena drvena montažna terasa, gdje se nalazi i nekoliko stolova sa stolicama, a postavljena je i rasvjeta.

Sredinom avgusta tekuće godine uprava Gimnazije objavila je tender za prikupljanje ponuda za davanje u zakup školske kantine na godinu dana, kao i javni poziv za davanje u zakup školskog prostora za instaliranje samouslužnih aparata.

Tenderom je predviđen zakup prostorije za kantinu površine 30 metara kvadratnih, a planirana minimalna cijena zakupa iznosila je 250 eura mjesečno, u šta je bila uračunata i voda i struja.

Dokumentacijom je tada predviđeno i da se zakupnina plaća mjesečno, uplatom na žiro-račun podgoričke Gimnazije.

Iz uprave Gimnazije, saopšteno je da je zakupac kantine sa najpovoljnijom ponudom, prema odluci Komisije koju je formirao školski odbor, kompanija „Skay it“ iz Podgorice.

„Ugovorena cijena zakupa na mjesečnom nivou iznosi 300,00 eura. Zakupac je dobio dozvole za rad nadležnih inspekcija, što znači da ispunjava sanitetsko higijenske i druge uslove za rad, što je i uslov za dobijanje prostora namijenjenog za školsku kantinu“, kazaal je direktorica podgoričke gimnazije Zoja Bojanić Lalović.

Bojanić Lalović je dodala da se novac, u skladu sa ugovorom, uplaćuje na račun škole i opredjeljuje za unapređenje rada škole.

Bonus video: