Vodu sa Mareze i dalje prokuvavati prije upotrebe

Iz Vodovoda su kazali su da njihova laboratorija kontroliše ispravnost vode za piće na mreži i svim izvorištima "iz sata u sat"
1 komentar(a)
voda, Foto: Shutterstock
voda, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.11.2016. 10:54h

Građani Podgorice koji koriste vodu sa vodoizvorišta Mareza trebalo bi iz predostrožnosti da je prokuvaju prije upotrebe, saopšteno je iz preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Obilne padavine na području Podgorice izazvale su povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza.

Iz Vodovoda su kazali su da njihova laboratorija kontroliše ispravnost vode za piće na mreži i svim izvorištima "iz sata u sat".

Prema njihovim riječima, fizičko hemijske analize vode sa izvorišta Mareza pokazuju ispravnost svih parametara, osim registrovane blago povećane mutnoće.

"Međutim, iako je registrovana mutnoća blaga i neznatno iznad dozvoljenih vrijednosti, zbog najavljenih obilnih padavina, kao mjeru predostrožnosti Vodovod preporučuje građanima koji se snabdijevaju sa ovog vodoizvorišta da prije upotrebe izvrše prokuvavanje vode“, kaže se u saopštenju.

Sa vodoizvorišta Mareza snabdijevaju se potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar grada, dio ispod Gorice, Malo brdo, Stara varoš, Zabjelo,Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

"Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće.Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada“, kazali su iz Vodovoda.

Oni su poručili da će učiniti sve da stanje na vodoizvorištu Mareza i kompletan vodovodni sistem Podgorice drže pod kontrolom.

"S obzirom na obilne padavine, laboratorija Vodovoda će nastaviti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: