Pripadnici Vojske Crne Gore na Kursu za instruktore vatrene obuke

1 komentar(a)
Vojska Crne Gore kurs, Foto: Odbrana.gov.me
Vojska Crne Gore kurs, Foto: Odbrana.gov.me
Ažurirano: 07.11.2016. 17:29h

U kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu počeo je četvoronedjeljni Kurs za instruktore vatrene obuke, koji će pohađati 25 pripadnika Vojske Crne Gore. Nakon završenog Kursa, koji će trajati do 1. decembra, polaznici će biti osposobljeni da izvode vatrenu obuku u svojim jedinicama u Vojsci Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, obuku za pripadnike svih jedinica VCG izvodiće četiri instruktora iz sastava Savjetničkog mobilnog trening tima Oružanih snaga Velike Britanije (British Mobile Advice Training Team - BMATT), koji djeluje pod komandom Britanskog centra za vojnu obuku u Viškovu u Republici Češkoj.

Pripadnici Savjetničkog mobilnog trening tima OS Velike Britanije su ovu vrstu obuke izvodili sa pripadnicima svih oružanih snaga država regiona, a sada po prvi put borave u Crnoj Gori.

Na otvaranju Kursa polaznike i instruktore su pozdravili ambasador Velike Britanije u Crnoj Gori Jan Viting i načelnik Odjeljenja za operacije i obuku u Generalštabu Vojske Crne Gore, pukovnik Svetozar Brajković.

Bonus video: