Morača porasla za skoro devet metara!

Ne može se sa sigurnošću predvidjeti da li će biti oboren rekordni izmjereni nivo voda Morače od 1.226 centimetara
336 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 07.11.2016. 15:23h

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju saopšteno je da je od subote u 18 časova, do danas u 13 časova u Podgorici palo 97 litara kiše po metru kvadratnom.

Intenzivan je bio porast i Morače koja je u odnosu na nedjelju, kada je njen nivo iznosio 103 centimetra, tokom današnjeg dana porasla na 980 centimetara.

"To je stanje na mjernoj stanici "Vezirov most", a ovaj vodostaj spada u kategoriju srednje visokih", kazao je hidrolog Golub Ćulafić, dodajući da je i nivo voda Zete samo u toku proteklog dana porastao za 100 centimetara.

Međutim, ne može se sa sigurnošću predvidjeti da li će biti oboren rekordni izmjereni nivo voda Morače od 1.226 centimetara.

Ipak, ovolika količina padavina uobičajena je za jesenje dane u Podgorici.

Stoga ni vatrogasci, prema riječima komandira Službe zaštite Glavnog grada Andrije Čađenovića, proteklih dana nisu imali većih intervencija. Građani iz Dalmatinske i Ulice Boška Buhe požali su se "Vijestima" da je saobraćajnica poplavljena, probleme su imali i mještani Murtovine, Zlatice...

Meteorolozi Zavoda najavljuju da će u utorak biti pretežno oblačno, uz umjerene, do obilne količine kiše i grmljavinu. Već 9. novembra poslijepodne očekuje se prestanak kiše i djelimično razvedravanje.

Jutarnja temperatura vazduha biće oko 12 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura dostizati 15 stepeni Celzijusa.

Galerija

Bonus video: