Krv darovalo 65 članova DDDK "Sveta 42 mučenika momišićka"

“Davalac krvi može biti svaka zdrava punoljetna osoba, do navršenih 65 godina, za koju je ljekarskim pregledom utvrđeno da može dati krv bez opasnosti za njeno zdravlje. Jednim davanjem mogu se spasiti čak tri života”, navedeno je iz Udruženja
72 pregleda 2 komentar(a)
42 momišićka mučenika, Foto: Zavod za transfuzuiju krvi Crne Gore
42 momišićka mučenika, Foto: Zavod za transfuzuiju krvi Crne Gore
Ažurirano: 07.11.2016. 12:39h

U Zavodu za transfuziju krvi juče je 65 članova Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi "Sveta 42 mučenika momišićka" darovalo dragocjenu tečnost.

To je bila 12 akcija tog Udruženja, a u petak je krv dalo skoro 20 njihovih članova.

“Davalac krvi može biti svaka zdrava punoljetna osoba, do navršenih 65 godina, za koju je ljekarskim pregledom utvrđeno da može dati krv bez opasnosti za njeno zdravlje. Jednim davanjem mogu se spasiti čak tri života”, navedeno je iz Udruženja.

Osnovano je krajem 2012. godine, u okviru Mitropolije crnogorsko-primorske i broji oko 150 članova.

“Davanje krvi ima zdravstvene benefite za davaoca jer blago stimuliše koštanu srž i stvara nove krvne ćelije. Donacija krvi jeste humani gest koji se odvija u skladu sa načelima dobrovoljnosti”, saopštili su iz Udruženja.

Iz Zavoda za transfuziju krvi zahvalili su se organizatorima i pozvali druge društvene subjekte da na sličan način doprinesu obezbjeđivanju stabilnih rezervi krvi.

Bonus video: