"Birokratijom kvarite saradnju"

Iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) su odgovorili da nikome nijesu zabranili ulazak na solanu, ali da se svi posjetioci moraju najaviti, o čemu su obaviješteni i predstavnici CZIP-a
0 komentar(a)
krivolov Solana, Foto: CZIP
krivolov Solana, Foto: CZIP
Ažurirano: 05.11.2016. 18:34h

Iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) tvrde da sa kapije Ulcinjske solane nijesu vraćeni jer su došli nenajavljeno, već da im je rečeno da je naredba uprave da ne mogu ući prije sedam ujutro.

“Ukoliko je potrebno najaviti dolaske, obavještavamo vas sada javno da imamo plan da idemo na terene svakog dana do kraja godine, što ne znači da ćemo taj plan biti u mogućnosti da ispoštujemo. U svakom slučaju, neće biti potrebe da vršimo pojedinačno najavljivanje jer ste obesmislili proces saradnje nepotrebnom birokratizacijom”, piše u reagovanju CZIP-a, iz kojeg su ranije saopštili da njihove aktiviste nijesu pustili da obave monitoring na Solani.

Iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) su odgovorili da nikome nijesu zabranili ulazak na solanu, ali da se svi posjetioci moraju najaviti, o čemu su obaviješteni i predstavnici CZIP-a.

Iz CZIP-a su ocijenili da nije neophodno da se najavljuju, kako bi sa njima u monitoring išli i zaštitari, što su iz NPCG naveli kao opravdanje.

“Uvjeravano vas da CZIP-u, zbog razloga koje su navedeni, takva zaštita nije potrebna, jer monitoring krivolova vršimo posljednjih pet godina kada niko, uključujući ni NPCG, nije imao interes da se bavi solanom”.

Zapsolenima CZIP-a je, kako su saopštili, zabranjen ulazak prije sedam 7 ujutro, dok volonteri ne smiju na to područje prije 10 časova.

Iz CZIP-a tvrde da se najintenzivniji krivolov na solani odvija upravo između 5 i 7 sati ujutro.

Bonus video: