Obuka za zaštitare NP CG: Dronovima čuvaju prirodu

"Uz pomoć dronova nelegalne aktivnosti u nacionalnim parkovima biće ispraćene, dokumentovane i na kraju procesuirane nadležnim organima. Nacionalni parkovi u narednom periodu mogu koristiti dronove i za monitoring određenih životinjskih vrsta", piše u saopštenju
1 komentar(a)
NPCG, dron, Foto: NPCG
NPCG, dron, Foto: NPCG
Ažurirano: 05.11.2016. 14:14h

Predstavnici kineske firme “Sync” organizovali su juče obuku za korišćenje dronova za zaposlene i šefove službi zaštite Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

Obuka je organizovana nakon što je Ambasada Kine, posredstvom Skupštine Crne Gore, u oktobru donirala šest bespilotnih letjelica sa pratećom opremom tom javnom preduzeću.

Iz NPCG je saopšteno da će donacija omogućiti lakše kontrolisanje prostora nacionalnih parkova i ulcinjske Solane, dok će nadzornici moći brže i kvalitetnije da obavljaju aktivnosti na terenu.

"Uz pomoć dronova nelegalne aktivnosti u nacionalnim parkovima biće ispraćene, dokumentovane i na kraju procesuirane nadležnim organima. Nacionalni parkovi u narednom periodu mogu koristiti dronove i za monitoring određenih životinjskih vrsta", piše u saopštenju.

Bonus video: