Ništa od obećanja Šegrta i Đukanovića: Berane neće dobiti polikliniku

Iz Ministarstva kažu da će objekat u krugu bolnice, po projektu nazvan “Poliklinika”, ipak da bude namijenjen za ambulante...
233 pregleda 4 komentar(a)
Opšta bolnica, Berane, Foto: Rabrenović
Opšta bolnica, Berane, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 04.11.2016. 19:48h

Beranska Opšta bolnica ipak neće prerasti u Polikliniku, kako je to ranije najavio ministar zdravlja Budimir Šegrt.

To su "Vijestima" juče potvrdili i iz Ministarstva zdravlja, odgovorivši da "beranska bolnica neće mijenjati svoju namjenu".

Šegrt je u februaru ove godine, tokom obilaska zdravstvenih ustanova na sjeveru države, kazao da će beranska Bolnica uskoro prerasti u Poliklinički centar.

"Na svu sreću imaju izvrstan prostor. Nadamo se brzom otvaranju ovog prostora za polikliniku i uz opremanje tog prostora pacijenti i ljekari će imati bolje uslove za rad", kazao je tada Šegrt.

Direkcija za javne radove prije dvije i po godine započela je izgradnju poliklinike u krugu beranske Bolnice.

Vrijednost tog projekta procijenjena je na oko dva miliona eura, a nadležni su najavili da je planirano da se radovi završe krajem 2014. godine.

Projekat je predviđao da se u jednoj od lamela beranskog Doma zdravlja izgrade poliklinika i urgentni centar, površine 3.111 kvadratnih metara.

Iz Ministarstva zdravlja odgovorili su "Vijestima" da je objekat, koji gradi Direkcija za javne radove u krugu bolnice kroz projektnu dokumentaciju nazvan "Poliklinika", ali da će njegova namjena ipak biti drugačija.

"Zapravo se radi o objektu koji je namijenjen za ambulantnu djelatnost Opšte bolnice Berane i Doma zdravlja Berane ", naglasili su.

Premijer Milo Đukanović je u julu ove godine, prilikom posjete Beranama, poručio da se privode kraju brojni projekti u toj opštini.

On je tada saopštio da su pri kraju izgradnja sportske dvorane, te da je "u realizaciji nova poliklinika i projekat Univerzitetskog centra".

Firme Đukanovićevog brata Aca i sina Blaža, sa još nekoliko poslovnih partnera, ranije su uložile žalbu na tender Direkcije javnih radova za rekonstrukciju i adaptaciju poliklinike u Beranama.

Republički zavod za urbanizam i projektovanje, premijerovog brata, firma BB Solar, čiji je jedan od osnivača Blažo Đukanović i još pet firmi uložili su žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javnih nabavki.

Posao vrijedan 60.000 eura prvobitno je bio povjeren konzorcijumu od sedam firmi, ali je komisija konstatovala da nije jasno zbog čega su prvorangirani, kad “nije dato valjano obrazloženje”.

Bonus video: