MZ Župa nikšićka: Svim učenicima omogućiti odlazak na polumatursku ekskurziju

"Kroz ovu akciju animiraćemo i sve roditelje učenika koji pohađaju ovu školu. Razlog pokretanja akcije je taj što se posljednjih nekolilo godina dešava da se jedva polovina učenika devetog razreda prijavi za odlazak na eksurziju, a jedan od glavnih razloga je što mnogi roditelji nijesu u mogućnosti da izdvoje finansijska sredstva", kazao je Dragoljub Radulović, predsjednik MZ Župa
63 pregleda 2 komentar(a)
Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić
Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 04.11.2016. 10:43h

Savjet MZ Župa nikšićka donio je odluku da pokrene akciju prikupljanja novčanih sredstava kako bi se svim učenicima devetog razreda OŠ "Dušan Bojović", za njih 40, omogućio odlazak na polumatursku ekskurziju koja će biti organizovana u aprilu naredne godine.

Odluku je jednoglasno podržalo Nastavničko vijeće pomenute škole koje će takođe izdvojiti određeni novčani iznos.

"Kroz ovu akciju animiraćemo i sve roditelje učenika koji pohađaju ovu školu. Razlog pokretanja akcije je taj što se posljednjih nekolilo godina dešava da se jedva polovina učenika devetog razreda prijavi za odlazak na eksurziju, a jedan od glavnih razloga je što mnogi roditelji nijesu u mogućnosti da izdvoje finansijska sredstva", kazao je Dragoljub Radulović, predsjednik MZ Župa.

Prema njegovim riječima namjera im je da ekskurzija od sada bude dostupna svim župskim polumaturantima, pa se nada da će akcija postati praksa i da će biti organizovana i narednih godina.

"Nadamo se da će ova ideja naići na pozitivan odjek kod svakog pojedinca i privrednog subjekta kojima se obratimo za pomoć", kazao je Radulović i dodao da će, na osnovu iskustva iz prethodnih godina, biti potrebno da se prikupi oko 5.000 eura.

Bonus video: