Stanari "Zabjelske Vektre" devet godina nemaju parking

Iako je bio planiran, parking iza zgrade zabjelske “Vektre” nije napravljen, i pored toga što je ona završena 2007. godine
298 pregleda 1 komentar(a)
Zabjelska Vektra, parking, Foto: Čitalac "Vijesti"
Zabjelska Vektra, parking, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 03.11.2016. 20:01h

Stambena zgrada u Ulici 27. marta, poznata kao “Zabjelska Vektra”, od kada je sagrađena 2007. godine, nema uređen parking.

Prostor, koji je predviđen za tu namjenu, posut je šljunkom i prekriven travom i šibljem. Brojni apeli stanara da se taj prostor konačno privede namjeni su ostali samo prazno slovo na papiru.

Jedan od stanara je kazao “Vijestima” da su nadležni davno počeli sa postavljanjem ivičnjaka, ali da se tu stalo.

“Stanari nemaju gdje da se parkiraju, snalaze se kako znaju i umiju. Pojedini su prinuđeni i da auto ostave na prostoru gdje je trebalo da izgrade parking... Stanje se dodatno pogoršalo, nakon što je jedna firma iskopala put da bi postavila kablove i poslije ga tako ostavila”, kazao je stanar.

On je istakao da se uz sami parking nalazi i objekat koji je u fazi rušenja, što predstavlja opasnost za djecu koja tuda prolaze da bi došla do Osnovne škole “Oktoih”.

Nadležni su ranije saopštavali da se parking ne radi, jer nijesu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Iz Glavnog grada “Vijestima” juče nije odgovoreno kada će biti asfaltiran i uređen parking iza zgrade.

Bonus video: