Vuksanović: Daleko su radnici od vraćanja na posao

Vuksanovićeva je juče kazala “Vijestima” da je Upravni sud vratio na ponovni postupak žalbe otpuštenih radnika
2 komentar(a)
Željka Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Željka Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 03.11.2016. 17:15h

Iz Sindikata službe zaštite saopštili su da je Upravni sud naložio predjsednici Opštine Kolašin Zdenki Vuksanović da u roku od 30 dana vrati na posao sve radnike koji su dobili otkaz.

Navode da je “Upravni sud poništio obavještenja o prestanku radnog angažmana za 22 radnika” koje im je Vuksanovićeva uručila prije godinu, gradonačelnica je nazvala dezinformacijom.

“Svi ti radnici će u ponedeljak podnijeti tužbu za naplatu ličnih dohodaka za ono vrijeme koliko su bili nezakonito otpušteni, a ukupan iznos doseže cifru od 200.000 eura. Takođe, otpušteni radnici Službe zaštite tražiće neisplaćene doprinose u iznosu od 30.000 eura. Od danas su svi otpušteni radnici u radnom odnosu, a Vuksanovićeva je dužna da im u roku od 30 dana donese rješenja i rasporedi ih na poslove koje su ranije obavljali”, piše u saopštenju.

Vuksanovićeva je juče kazala “Vijestima” da je Upravni sud vratio na ponovni postupak žalbe otpuštenih radnika, odnosno ukinuo rješenja Komisije za žalbe Opštine.

Njima je, predhodno, Komisija odbila žalbe na obaještenja o prestanku radnog angažmana.

“Tako da je postupak u toku i svakako je sve daleko od vraćanja na posao onih koji su dobili obavještenja o prestanku radnog angažmana. Kako će postupak biti okončan, vidjećemo“, rekla je Vuksanovićeva .

Predstavnici otpuštenih radnika najavljuju “radikalnije mjere u borbi za svoja prava”, ukoliko Vukasnovićeva ne postupi po odluci Upravnog suda.

Vuksanovićeva je u novembru prošle godine kazala da su obavještenja o prestanku radnog angažmana dobili svi oni za koje je Upravna inspekcija konstatovala da su radni odnos na neodređeno vrijeme stekli bez javnog oglašavanja.

Bonus video: