Prekršena su vam prava kao radnika, potrošača, pacijenta: Prijavite putem aplikacije

"Aplikacija omogućava mapiranje lokalnih problema u zajednici", navodi se u saopštenju NVO "35mm"
60 pregleda 0 komentar(a)
Građanski institut, aplikacija, Foto: Printscreen
Građanski institut, aplikacija, Foto: Printscreen
Ažurirano: 03.11.2016. 14:39h

NVO "35mm" je u oktobru predstavila aplikaciju za mobilne telefone "Građanski institut", u okviru projekta "Marginalizovani od strane sistema: Ne više!", finansiranog od Evropske unije, saopšteno je danas iz te NVO.

"Aplikacija "Građanski institut" je kreirana kako bi građani/ke Crne Gore mogli/e da prijave kršenje njihovih prava kao radnika, pacijenata i potrošača. Putem aplikacije za mobilne telefone građani/ke mogu da lociraju i opišu problem ali i navedu instituciju za koju smatraju da je nadležna u rješavanju problema sa kojima se suočavaju. U mogućnosti su da prijavom problema prate faze njegovog rješavanja. Aplikacija omogućava mapiranje lokalnih problema u zajednici", navodi se u saopštenju NVO "35mm".

U saopštenju se dodaje da aplikacija "Građanski institut" sadrži jednostavna pravila za prijavu problema i dostupna je na Google Play Store-u.

"Građanski institut" je dio projekta "Marginalizovani od strane sistema: Ne više!" koji ima za cilj da podrži marginalizovane grupe da ostvare svoja prava i slobode koja imaju kao radnici, potrošači i pacijenti. Kroz pomenuti projekat, koji je finansirala Evropska unija, NVO "35mm" želi da obezbijedi direktne informacije, određene vidove pomoći obespravljenima, uključi relevantne institucije u dijalog, te izgradi jaku mrežu organizacija koje će se baviti promocijom i zaštitom prava radnika, pacijenata i potrošača", piše u saopštenju.

Parteneri na projektu su Sindikat medija Crne Gore, Centar za zaštitu potrošača Crne Gore (CEZAP), NVO "Krug života", Udruženje "Roditelji", Unija slobodnih sindikata Crne Gore, CAZAS, NVO "Bolji život" iz Plava i Fondacija "Ruka prijateljstva".

Bonus video: