Snijeg na Žabljaku: Incidenti na putevima, zimska oprema neophodna

Iz „Crnagoraputa“, čiji su radnici i mehanizacija pomogli da se vozilo izvuče iz kanala pored magistrale, kažu da su razlozi incidenata neoprezna i neprilagođena vožnja
84 pregleda 0 komentar(a)
snijeg Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
snijeg Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 03.11.2016. 16:40h

I pored intervencije snjegočistača, prvi ozbiljniji snijeg na Žabljaku donio je nevolje - na putu prema Šavniku jedno vozilo je sletjelo, a drugo se okretalo na putu.

Osim materijalne štete na kombiju hercegnovske registracije drugih posledica u ovim incidentima nije bilo.

Kao po pravilu, vozači snijeg dočekaju nespremno. Iz „Crnagoraputa“, čiji su radnici i mehanizacija pomogli da se vozilo izvuče iz kanala pored magistrale, kažu da su razlozi incidenata neoprezna i neprilagođena vožnja i nedostatak zimske opreme. Upućuju apel da se poštuju propisi kako bi se izbjegle neželjene posledice.

Snijeg koji je počeo padati oko podneva je samo dva sata dostigao je visinu od nekoliko centimetara i nastavio da pada intenzitetom karakterističnim za najsnjegopadnije zimske dane.

I dok mu se obradovala ekskurzija iz dalekog Melburna koja treći put ove godine boravi na Žabljaku a ovog puta je na studijskoj ekskurziji, sasvim drugačiji osjećaj izazvao je kod putara.

Oklonost da se formira i po kolovozu obavezala ih je da aktiviraju snjegočistače putem preko Jezerske površi do tunela Ivica, kako bi se omogućilo normalno odvijanje saobraćaja, kazao je „Vijestima“ Sveto Anđelić iz „Crnagoraputa“.

Bonus video: