U Pljevljima iz dana u dan sve gore

" građani imaju veoma nisku svijest o tome kako treba čuvati životnu sredinu"...
74 pregleda 4 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 03.11.2016. 07:22h

Stanje zagađenja vazduha u Pljevljima svakog dana je sve gore konstatovao izvršni direktor nevladine organizacije “Breznica" Milorad Mitrović.

Povodom 3. novembra - Međunarodnog dana čistog vazduha, kazao je da odgovorni ništa bitnije ne preduzimaju kako bi riješili taj problem, uprkos negodovanju i upozorenju međunarodnih institucija i stručnjaka iz te oblasti...

"Pljevlja su najzagađeniji grad Evrope prema izvještaju Alijanse za zaštitu životnu sredinu, koja je ovo područje proglasila područjem opasnim po život ljudi. Nažalost, stanje je iz godine u godinu lošije", ističe Mitrović.

Pored velikih zagađivača zagađivača - Termoelektrane, Rudnik uglja, individualnih ložišta, Mitrović je konstatovao da i građani imaju veoma nisku svijest o tome kako treba čuvati životnu sredinu.

"Svjedoci smo svakodnevno da građani pale travu i nisko rastinje, a u mnogim slučajevima i opasan otpad, čime dodatno zagađuju ionako zagađen vazduh u Pljevljima. Juče su na više lokacija u okolini grada gorjeli stogovi sijena, trava po nepokošenim livadama. Za kratko vrijeme taj dim je prekrio grad. Apelujemo na njih da to ne rade jer na taj način truju sebe i druge građane ove sredine", istakao je Mitrović.

Bonus video: