Konak na Zlatici nije dobio građevinsku

U rješenju, koje je potpisao v.d. sekretara Sekretarijata Oliver Marković, navodi se da glavni projekat nije urađen u skladu sa izdatim urbanističko - tehničkim uslovima u pogledu spratnosti objekta
182 pregleda 1 komentar(a)
konak zlatica, Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska
konak zlatica, Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska
Ažurirano: 02.11.2016. 21:13h

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine odbio je zahtjev Mitropolije crnogorsko-primorske - manastir Zlatica, da izda građevinsku dozvolu za izgradnju manastirskog konaka u Doljanima.

U rješenju, koje je potpisao v.d. sekretara Sekretarijata Oliver Marković, navodi se da glavni projekat nije urađen u skladu sa izdatim urbanističko - tehničkim uslovima u pogledu spratnosti objekta.

Marković navodi da ni revizija nije urađena u skladu sa Pravilnikom o načinu izrade, razmjeri i bližoj sadržini tehničke dokumentacije, te da Glavni projekat u elektronskoj formi nije urađen u skladu sa navedenim Pravilnikom.

Mitropolija se zahtjevom za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju konaka na katastarskoj parceli 3533 KO Doljani, obratila Sekretarijatu 5.oktobra 2016.godine.

Protiv izdatog rješenja se može izjaviti žalba Glavnom administratoru.

Bonus video: