RTCG pristala da plati milion i po

“ RTCG će definitivno morati da plati polovinu duga, dok smo za drugu polovinu iskoristili pravna sredstva za žalbu, i taj postupak je pred nadležnim sudom“
50 pregleda 1 komentar(a)
Rade Vojvodić, Foto: Boris Pejović
Rade Vojvodić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.11.2016. 20:23h

Radio-televizija Crne Gore ( RTCG ) pristala je da plati Radio-difuznom centru (RDC) polovinu od ukupno tri miliona eura duga, čime je izbjegla blokadu računa.

To je “Vijestima” saopštio generalni direktor RTCG Rade Vojvodić, istakavši da će se za petnaestak dana znati kako će izmiriti dug.

“ RTCG će definitivno morati da plati polovinu duga, dok smo za drugu polovinu iskoristili pravna sredstva za žalbu, i taj postupak je pred nadležnim sudom“.

Na osnovu Zakona o radiodifuznim servisima iz 2011. godine, RTCG je morala da plaća RDC-u za održavanje tehnike i prenos signala 900.000 eura godišnje. Ustavni sud je četiri godine kasnije proglasio zakon neustavnim, a po novom zakonu RTCG nije dužna da plaća pomenute usluge RDC-u...

Savjet RTCG se u ponedjeljak, iza zatvorenih vrata, sastao sa predstavnicima RDC-a, kako bi se dogovorili o izmirenju duga i izbjegli blokadu računa.

Vojvodić je kazao da u RDC-u “imaju volju i razumijevanja da se dogovore”.

RDC je polovinom prošle godine blokirao račun RTCG -a i naplatio oko 153.000, nakon odluke Privrednog suda.

Vojvodić je ocijenio da prijetnju blokadom računa ne doživljava kao pritisak, imajući u vidu navodno nezadovoljstvo vladajuće DPS: “ RTCG je servis građana i svako ima pravo da ga kritikuje, ali na civilizovan način, a ne kako se to u posljednje vrijeme radilo”.

Bonus video: