RAZGOVARAO SA AMBASADOROM MOČNIKOM

Šegrt: Usavršavanje ljekara u Sloveniji važno za crnogorsko zdravstvo

Šegrt i Močnik izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom dvije države u oblasti zdravstva, uz obostrano uvjerenje da će se nastaviti i intenzivirati kroz buduće zajedničke projekte, u cilju kvalitetnijeg pružanja zdravstvenih usluga građanima Crne Gore
62 pregleda 2 komentar(a)
Budimir Šegrt, Foto: Zoran Đurić
Budimir Šegrt, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.11.2016. 12:20h

Mogućnost usavršavanja ljekara iz Crne Gore u Kliničkom centru Slovenije bila bi od velikog značaja za crnogorski zdravstveni sistem, ocijenio je ministar zdravlja Budimir Šegrt.

On je u utorak razgovarao sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori, Mitjom Močnikom.

Kako je saopšten iz Ministarstva, Šegrt i Močnik izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom dvije države u oblasti zdravstva, uz obostrano uvjerenje da će se nastaviti i intenzivirati kroz buduće zajedničke projekte, u cilju kvalitetnijeg pružanja zdravstvenih usluga građanima Crne Gore.

Šegrt je kazao da Ministarstvo zdravlja veliku pažnju poklanja stručnom osposobljavanju i usavršavanju zdravstvenih radnika, između ostalog, kroz omogućavanje specijalizacija za ljekare.

"U tom smislu, kako je kazao Šegrt, od velikog značaja za crnogorski zdravstveni sistem bila bi mogućnost usavršavanja ljekara iz Crne Gore u Kliničkom centru Slovenije, kao i pružanje stručne pomoći angažovanjem ljekara iz Slovenije u crnogorskim zdravstvenim ustanovama“, kaže se u saopštenju.

Močnik je istakao da Slovenija podržava reformske procese u crnogorskom zdravstvenom sistemu, koje su neophodne na putu Crne Gore ka Evropskoj uniji.

"On je pozitivno ocijenio uvođenje evropske prakse u oblasti farmaceutske politike Crne Gore“, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je dogovorena posjeta ministarke zdravlja Slovenije Milojke Kolar Celarc Crnoj Gori, u cilju jačanja bilateralne saradnje i razmjene znanja i iskustava u oblasti zdravstva.