Mujević tvrdi da nema punu normu: Radio vikendom prijavio 150 eura

“Politika” je prošle sedmice objavila da taj Univerzitet nije dobio akreditaciju za upis studenata ni na jedan od 17 studijskih programa na osnovnim, master i doktorskim studijama, osim za engleski jezik, jer je to jednoglasno odlučio Nacionalni savet za visoko obrazovanje (NSVO)
303 pregleda 0 komentar(a)
MErsad Mujević, Foto: Savo Prelević
MErsad Mujević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.11.2016. 14:48h

Direktor Uprave za javne nabavke Mersad Mujević tvrdi da je na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru radio samo vikendom.

On je demantovao da je imao puno normu na Univerzitetu čiji je osnivač bivši glavni imam Islamske zajednice u Srbiji i aktuelni predsjednik Bošnjačkodemokratske zajednice Mumaer Zukorlić.

“Politika” je prošle sedmice objavila da taj Univerzitet nije dobio akreditaciju za upis studenata ni na jedan od 17 studijskih programa na osnovnim, master i doktorskim studijama, osim za engleski jezik, jer je to jednoglasno odlučio Nacionalni savet za visoko obrazovanje (NSVO).

Jedan od argumenata NSVO za takvu odluku je što je “jedan direktor državne uprave u Crnoj Gori u Novom Pazaru zaposlen sa 100 odsto norme”.

To bi praktično značilo da bi Mujević morao da bude na dva radna mjesta u isto vrijeme.

Mujević je “Vijestima” rekao da je netačna informacija da je bio zaposlen sa 100 odsto norme i pojasnio da je bio gostujući profesor.

On je istakao da je u Novi Pazar putovao subotom i nedjeljom, kako bi održao predavanja.

Odgovorio je da se bavio informaciono-komunikacionim tehnologijama i predavao predmet “Poslovne aplikacije”.

Naglasio je da je, prema njegovim informacijama, taj predmet ukinut ovog semestra.

Prema Mujevićevom imovinskom kartonu, on je lani za šest mjeseci zaradio po 150 eura za rad na tom Univerzitetu.

“Politika” je objavila da su argumenti za ponovno odbijanje akreditacije neriješeno pitanje boravka profesora koji su strani državljani, kao i broj profesora koji su doktorska zvanja stekli upravo na tom Univerzitetu. U odluci NSVO navodno piše da “jedan isti profesor predaje i na informatici, ekonomiji, pravu, pedagogiji i psihologiji”, kao i da su “u kartonima nastavnika pronađeni slučajevi da je profesor magistrirao i doktorirao u roku od mjesec i po dana”. Prema pisanju “Politike”, Univerzitet se ranije žalio Upravnom sudu, a neki studijski programi koji su vraćeni na ponovno odlučivanje, NSVO je odbio.

Zukorlić je Univerzitet osnovao 2002. godine i trenutno je predsjednik te visokoškolske ustanove.

Magistrirao i doktorirao za tri godine u Novom Pazaru

U zvaničnoj biografiji Mujevića piše da je diplomirao Saobraćajni fakultet u BiH.

On je master rad, na temu “Primjena informaciono komunikacionih sistema na putevima u funkciji podizanja nivoa bezbjednosti drumskog saobraćaja”, odbranio upravo na Univerzitetu u Novom Pazaru 2009. Zvanje doktora nauka stekao je na istom Univerzitetu tri godine kasnije, na temu “Istraživanje mogućih modela primjene informaciono-komunikacione tehnologije u drumskom saobraćaju sa posebnim osvrtom na bezbjednost saobraćaja u Crnoj Gori”.

Bonus video: