Velemajstoru Nikoli Đukiću prvo mjesto

Festival šaha Podgorica 2016. organizuju Šahovski klub “Omladinac-Budućnost”i HL klub, održava se od sedmog oktobra, a trajaće do 12. novembra
0 komentar(a)
Nikola Đukić, Foto: Omladinac.com
Nikola Đukić, Foto: Omladinac.com
Ažurirano: 01.11.2016. 10:13h

Šahovski velemajstor Nikola Đukić trijumfovao je na četvrtom kvalifikacionom turniru Festivala šaha.

„Đukić je osvojio osam poena. Drugi je bio Marko Međedović sa 6,5 poena, treći Veljko Draganić sa istim brojem poena, dok je četvrti bio Jovan Milovićsa šest poena. Grupu igrača sa 5,5 osvojenih poena od petog do osmog mjesta predvodi intermajstor Đorđije Kontić, a slijede Andrej Šuković, intermajstor Predrag Nikač i Dragutin Durutović“, saopšteno je iz organizacije Festivala.

Festival šaha Podgorica 2016. organizuju Šahovski klub “Omladinac-Budućnost”i HL klub, održava se od sedmog oktobra, a trajaće do 12. novembra.

Do finala, u kojem će učestvovati najboljih 20 šahista, ostao je još jedan kvalifikacioni turnir. Naredni kvalifikacioni turnir će se igrati petog novembra u HL klubu. Finalni turnir Festivala odigraće se 12. novembra.

„Tempo igre na Festivalu je tri minuta, plus bonifikacija dvije sekunde za svaki potez po igraču, po Fide pravilima za brzopotezni šah i svi turniri su rejtingovani“, saopšteno je iz organizacije šahovskog festivala. Organizator je raspisao i nagradni fond za Festival od 1.500 eura koji će biti podijeljen na sve turnire.

Bonus video: