Jakupi Šešelju poklonio Kuran, lider radikala njemu poklonio knjigu o CG i Đukanoviću

"Ovim činom sam svom narodu pokazao da se može dostojanstveno ponašati i pred onima koji nas negiraju i žele naše istrebljenje", rekao je Jakupi
547 pregleda 12 komentar(a)
Vojislav šešelj, Arben Jakupi
Vojislav šešelj, Arben Jakupi
Ažurirano: 28.10.2016. 15:15h

Rožajac Arben Jakupi uručio je na Sajmu knjiga u Beogradu jedan primjerak Kurana lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju.

Jakupi u Beogradu boravi sa predstavnicima Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka koja ima svoj štand na sajmu.

"Na sajam smo došli zbog njegove izuzetne posjećenosti i želje da narod Srbije upoznamo sa našom vjerom i kulturom, kako bi se razbili stereotipi. Obzirom da Šešelj ima štand blizu našeg, njegovo osoblje je uzelo besplatne primjerke Kurana i Šešelj je tražio jednom radniku isti. Taj radnik je došao i rekao "molim te, daj i meni jedan, dr Šešelj hoće da uzme moj", ispričao je Jakupi koji je otišao da Šešelju lično uruči Kuran.

"Kada sam došao, obezbjeđenje me je uvelo preko reda, obzirom da je potpisivao knjige koje se prodaju na njegovom štandu. Upitao me je za ime i prezime, a potom i jesam li Albanac. Odgovorio sam potvrdno, da mi je porijeklo sa Kosova, a da sam rođen u Rožajama. Tada mi je rekao da je on Kuran pročitao još 1970. godine kada je bio u zatvoru u Zenici, a da mu ga je poklonio "njegov brat, mladi musliman Omer Behmen", kazao je Jakupi.

Njemu je Šešelj potom poklonio knjigu koju je napisao o Crnoj Gori i Milu Đukanoviću.

"Vodili smo jedan normalan razgovor. Ovim činom sam svom narodu pokazao da se može dostojanstveno ponašati i pred onima koji nas negiraju i žele naše istrebljenje", rekao je Jakupi.

O tom događaju Šešelj je na svom tviter profilu napisao "Upravo dobih na poklon prevod Kurana na srpski jezik. Kuran sam pročitao za vrijeme robijanja u zatvoru u Zenici".

Bonus video: