Ulcinjsko porodilište nastavlja sa radom: Šegrt priznao grešku

Šegrt je, kako piše u dopisu iz Cunguovog kabineta, naglasio da Ministarstvo zdravlja razmatra opciju da nađe investitora koji bi ulagao u obezbjeđivanje savremene opreme i obrazovanje medicinskog kadra
64 pregleda 0 komentar(a)
Budimir Šegrt, Foto: Vlada Crne Gore
Budimir Šegrt, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 28.10.2016. 14:03h

Ministar zdravlja Budimir Šegrt rekao je da će ulcinjsko porodilište nastaviti da radi kao i do sada u punom kapacitetu priznavši da je ministarstvo odluku o preimenovanju te ustanove u stacionar, baziralo na administrativno- tehničkoj grešci. On je nakon sastanka sa predsjednikom Opštine Nazifom Cunguom, kazao da je greška ispravljena i izrazio žaljenje zbog nastale konfuzije povodom toga.

Prethodno, kao što su Vijesti objavile, Ministarstvo je nakon izvještaja komisije, ocijenilo da porodilište u Ulcinju može da pruža isključivo stacionarne usluge jer ne posjeduje operacionu i salu za transfuziju krvi.

Šegrt je, kako piše u dopisu iz Cunguovog kabineta, naglasio da Ministarstvo zdravlja razmatra opciju da nađe investitora koji bi ulagao u obezbjeđivanje savremene opreme i obrazovanje medicinskog kadra sa ciljem usvajanja i primjene vrhunske medicinske usluge i kvalitetne i stanardizovane procedure.

Kako je naveo, to je model preko kojeg će Ministarstvo pokušati da ulcinjskom porodilištu obezbjedi nedostajuću opreacionu salu i odjeljenje za tranfuziju krvi.

Dodao je da je najozbiljniji investitor sa kojim ministarstvo pregovra VGH korporacija koja u svom sastavu ima Harvard univerzitet i Asocijaciju harvard bolnica koje su po kvalitetu najprestiznije u SAD. Takođe, partner ministarstvu je i bolnica i medicinski fakultet Berks, dio univerziteta Queen Marry, prvi medicinski fakultet sa najdužom tradicijom u Velikoj Britaniji.

Bonus video: