Vujanović: Moderno je da se parlament bojkotuje u danima proslave Dana opštine

Oktobarska nagrada Herceg Novog uručena je direktoru Osnovne škole “Ilija Kišić” Đorđiju Radoviću, a Povelju Herceg Novog dobila je predsjednica Evropske narodne partije žena Doris Pak
0 komentar(a)
dan HN, Foto: Slavica Kosić
dan HN, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 28.10.2016. 13:58h

Svečanom sjednicom SO Herceg Novi, kojoj nisu prisustvovali odbornici opozicije i polaganjem vijenaca na spomen obilježja stradalim u Drugom svjetskom ratu danas je obilježen Dan oslobođenja i praznik opštine Herceg Novi. Sjednici je pored gostiju iz drugih gradova, predstavnika Vojske Crne Gore i vjerskih organizacija prisustvovao i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Komentarišući izostanak opozicionih odbornika sa sjednice SO, Vujanović je konstatovao "da je sve više moda da se parlament u danima proslave Dana opštine bojkotuje, od ovih ili onih".

"Bojkotuju praktično svi, tako da to postaje način da se pokaže neko nezadovoljstvo za koje ne znam ima li dovoljno osnova svuda", kazao je Vujanović..

"Građani ne glasaju za odbornike i poslanike da bi pokazivali bojkot, nego da bi svojim konstruktivnim djelovanjem pomogli ono što je bio program onih koji su pobijedili", poručio je Vujanović.

Predsjednik SO Andrija Radman poručui je da Dan Opštine Herceg Novi obilježavamo kao jedan od najvažnijih praznika, jer on za sve Novljane znači izuzetno mnogo.

"Tog dana sa ponosom slavimo i sjećanje na našu bogatu i dugu istoriju, i našu stotinama godina staru kulturu i tradiciju, i naše slavne antifašističke tekovine,kazao je Radman i poručio da je ključni izvor motivacije lokalne uprave je želja da Herceg Novi bude inovativniji, savremeniji i sadržajniji.

"Čuvajući istorijske tekovine, naša je dužnost da zajedno, uporno i dosljedno radimo na budućnosti našeg grada. Moramo unaprijediti njegov imidž otvarajući vrata uspješnom razvoju i na taj način se prilagođavati novom vremenu. To ćemo postići ostvarivanjem strateških ciljeva u oblasti kulture, privrede, turizma, obrazovanja i svakako dobre saradnje sa regionom, Evropom i cijelim svijetom", kazala je predsjednica Opštine Nataša Aćimović.

Istakla je da će ekonomski ambijent grada i cijelog primorja promijeniti brojni započeti i najavljeni projekti – Portonovi u Kumboru, Lazarus u Meljinama, Žager u Bijeloj, moderni kompleks North Star na Luštici, kao i projekat Porto Bono koji se tek razvija i predstavlja veliki potencijal, kao i zaleđe koje je prepoznato kao značajan turistički resurs .

"Sve nove investicije uslovljene su izradom PUP-a koja je u toku, a pored njega se radi i planska dokumentacija za još nekoliko turističkih rizorta", kazala je Aćimović.

Oktobarska nagrada Herceg Novog uručena je direktoru Osnovne škole "Ilija Kišić" Đorđiju Radoviću, a Povelju Herceg Novog dobila je predsjednica Evropske narodne partije žena Doris Pak.

Izveden je zanimljiv program i dramski monolog mladog hercegnovskog glumca Filipa Klicova.

SNP i SDP odali počast antifašistima

Povodom Dana Opštine, vijenac na spomen obilježja antifašistima stradalim u Drugom svjetskom radu položila je delegacija lokalne uprave na čelu sa predsjednicom Opštine Natašom Aćimović i predsjednikom SO Andrijom Radmanom.

Vijenac na spomenik Bezmetković na Savini, odvojeno je položila delegacija OO SNP, a potom i delgacija OO SDP .

Bonus video: