SAOBRAĆAJNA POLICIJA ŠALJE NA TEHNIČKI PREGLED

Podgorica: Kontrolišu ispravnost taksi vozila i autobusa

Direktor „Montenegro prevoza Pejović” Danilo Pejović kazao je da je njihove autobuse policija kontrolisala u proteklih tri dana, ali da, s obzirom da je u inostranstvu, nema više informacija o tome
104 pregleda 0 komentar(a)
taksi, taksisti, Podgorica, Foto: Boris Pejović
taksi, taksisti, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.02.2019. 08:21h

Saobraćajna policija je proteklih dana pojačano kontroliše vozila javnog saobraćaja u Podgorici.

Direktor „Montenegro prevoza Pejović” Danilo Pejović  kazao je da je  njihove autobuse policija kontrolisala u proteklih tri dana, ali da, s obzirom da je u inostranstvu, nema više informacija o tome.

Vlasnik “De lux” taksija Novica Kovačević je istakao da je saobraćajna policija u utorak kontrolisala nekoliko njihovih vozila.

“Vozila su slali na tehnički pregled... Na mojim vozilima nije bilo nepravilnosti, ali jeste jednom od privatnika koji koristi svoje vozilo”, kazao je Kovačević.

Policija je u utorak isključila iz saobraćaja i poslala na tehnički pregled autobus autoprevoznog preduzeća "BLT",  koji je saobraćao iz Zete prema gradu.

Prevoznici tvrde da su njihova vozila tehnički ispravna i da ulažu u njihovu obnovu.

Pejović je kazao da je ove godine kupio nekoliko vozila starih po desetak godina, ali da i dalje u voznom parku ima i autobusa, koji su stari po dvadeset godina. 

Vlasnik autoprevoznog preduzeća "BLT" Božo Bulatović,  kazao je da  su njihovi autobusi, među kojima ima vozila koja su 2000, 2003. i 2007. godište, tehnički ispravni i bezbjedni za putnike. 

Iz Uprave policije “Vijestima” u proteklih dva dana nije odgovoreno  koliko su vozila kontrolisali, da li su ih slali na tehničke preglede i da li su vozila zadovoljila tražene kriterijume.