Kažu da su spremniji za pojavu naftnih mrlja

Izvršna direktorica CETI-ja Nada Medenica kazala je da je cilj projekta da doprinese jačanju stručnih i tehničkih kapaciteta u implementaciji Nacionalnog plana za hitno reagovanje u slučaju zagađivanja mora sa plovnih objekata
1 komentar(a)
Naftna mrlja Tivat, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Naftna mrlja Tivat, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Ažurirano: 27.10.2016. 17:38h

Realizacijom projekta “Jačanje kapaciteta u slučaju incidenata na moru” značajno je poboljšana stručna i tehnička osposobljenost crnogorskih institucija u slučaju zagađenja mora naftnim derivatima, saopšteno je na konferenciji za novinare Centra za ekotoksikološka ispitivanja (CETI).

Izvršna direktorica CETI-ja Nada Medenica kazala je da je cilj projekta da doprinese jačanju stručnih i tehničkih kapaciteta u implementaciji Nacionalnog plana za hitno reagovanje u slučaju zagađivanja mora sa plovnih objekata.

Direktorica Sektora za laboratorijsku dijagnostiku i zaštitu od zračenja CETI-ja Danijela Šuković ocijenila je da su se kroz projekat, prije svega, bavili mogućim incidentima izlivanja ulja sa plovnih objekata.

Projekat, koji je sa oko 260.000 eura finansirala norveška vlada, realizovan je u proteklih 18 mjeseci. Partneri CETI-ja bili su Uprava pomorske sigurnosti i Lučke kapetanije Bar i Kotor, kao i Odjeljenje granične bezbjednosti pomorske policije.

Bonus video: