Herceg Novi: Novo navalno vozilo za veću bezbjednost građana

Potreba za nabavkom ovakvog vozila ukazala se zbog nemogućnosti pripadnika Službe zaštite da djeluju u uskim ulicama, kao što su djelovi šetališta i rivijere, Škver i područje kod tvrđave Španjola
4 komentar(a)
navalno vozilo, Foto: Slavica Kosić
navalno vozilo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 27.10.2016. 13:08h

Hercegnovskoj Službi zaštite i spasavanja danas su predsjednica Opštine Herceg Novi Nataša Aćimović i predsjednik Skupštine opštine Andrija Radman.predali kljućeve novog navalnog vozila “Iveco Daily”.

Novo vozilo kupljeno je kroz tenderski postupak, od kompanije MGS Rijeka, i koštalo je 72 hiljade eura. Novo vozilo ima 170 konjih snaga, posjeduje 500 litara vode i 50 litara pjene,

Potreba za nabavkom ovakvog vozila ukazala se zbog nemogućnosti pripadnika Službe zaštite da djeluju u uskim ulicama, kao što su djelovi šetališta i rivijere, Škver i područje kod tvrđave Španjola.

“ Ovo vozilo neće služiti samo za požarne, već i za tehničke intervencije u saobraćajnim udesima, ali i za komunalne intervencije gdje to bude potrebno. kazao je rukovodilac Službe Aleksandar Škobalj, navodeći da je ovo prva ovakva investicija u našem zalivu u poslednjih osam godina.

Aćimović je istakla da je nabavka novog vozila je još jedan pokazatelj namjere lokalne uprave da pojača kapacitete i mogućnosti Službe zaštite, kako bi se povećala bezbjednost građana. Radman je podsjetio da je od konstituisanja sadašnje lokalne vlasti krajem 2014. godine, već u nekoliko navrata modernizovana tehnička oprema, kao i da je rekonstruisan Vatrogasni dom u Meljinama.

Bonus video: