"POVOD ZA SINERGIJU CIJELE REGIJE"

Radman: Najveći uspjeh projekat Evropska prijestonica kulture Herceg Novi 2021

“Promjenili smo ambijent u gradu i postigli brži razvoj turizma, stvorili ismo uslove za izgradnju dva hotela visoke kategorije i završetak dva hotela , a nastavljamo sa podrškom velikim projektima kao što je rizort Porto Novi i priprema rojekta Porto Bono “, kazao je Radman
0 komentar(a)
Nataša Aćimović Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Nataša Aćimović Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.10.2016. 13:36h

U lokalnoj upravi je između 230 i 240 zaposlenih od kojih će do kraja godine preko sto radnika biti proglašeno tehnološkim viškom, kazao je predsjednik SO Herceg Novi Andrija Radman na današnjoj (srijeda) konferenciji za novinare. Planirano je da za njihovu otpremninu, u budžetu za iduću godinu bude opredijeljeno oko milion eura. Podsjećamo da je Fakultet za organizacione nauke iz Beograda uradio detaljnu analizu radnih mjesta.Na osnovu te analize urađena je i nova Odluka o organizaciji rada Opštine Herceg Novi.

“U Opštini će ostati da radi oko 130 službenika, ali bi bi bilo idealno da taj broj možemo svsti na 90”, kazao je Radman. Iako je u ovoj godini 30 zaposlenika dobrovoljno raskinulo radni odnos uz otpremnine od 10 do 12 hiljada eura, na njihova mjesta su primljeni novi ljudi, jer , kako je objasnio Radman, prethodni nisu “zadovoljavali zahtjeve radnog mjesta”. Jedan od takvih primjera je i službenice koja je poslije šest mjeseci rada, proglašena tehnološkim viškom i dobila otpremninu od 9.000 eura.

Iz kabineta predsjednice Vijestima je ranije saopšteno da je u 2016. godini objavljeno 35 oglasa po kojima je primljeno 25 zaposlenih na neodređeno vrijeme, kao i 34 na određeno vrijeme koji uključuju zaposlene u toku turističke sezone.

Radman je informisao da su lani produžili važenje planske dokumentacije, i stvorili uslove izradu Prostorno urbanističkog plana, glavnog planskog dokumenta koji će omogućiti dalji razvoj Herceg Novog.

“Promjenili smo ambijent u gradu i postigli brži razvoj turizma, stvorili ismo uslove za izgradnju dva hotela visoke kategorije i završetak dva hotela , a nastavljamo sa podrškom velikim projektima kao što je rizort Porto Novi i priprema rojekta Porto Bono “, kazao je Radman.

On je istakao da je ove godine počela izgradnja putne, saobraćajne i vodovodne infrastrukture na poluostrvu Luštica, što omogućava njen dalji razvoj i realizaciju investicija.

Međutim najveći infrasruturni projekat- izgradnja kolektora , ni dvije godine od kada je koalicija DPS-Izbor preuzela vlast u Herceg Novom n ije završen.

Radman je ustvrdio da su taj projekat dobili u nasljeđe od prethodne vlasti i da bez obzira što je 95 odsto posla završeno, što ne fali para, i što je izvođaču sve plaćeno do posljednjeg centa, kraj ove kapitalne investicije nije izvjestan. Zato su se za pomoć obratili Vladi Crne Gore i Ambasadi Turske u Podgorici da „privoli“izvođača radova –tursku kompaniju Ćeltikćoglu da završi radove prije naredne turističke sezone.

Radman je kazao da je jedan od najvećih uspjeha Opštine Herceg Novi projekat Evropska prijestonica kulture (EPK) –Herceg Novi 2021 , iako u takmičenju sa Novim Sadom nisu pobijedili.

“Kroz taj projekat definisali smo veliko bogatstvo za Herceg Novi, a najviše bogatstvo je da mala opština kao naša, ovakav projekat izdigne na nacionalni nivo i poredi se sa jednim velikim gradom kao što je Novi Sad “, konstatovao je Radman.

Predsjednica opštine Nataša Aćimović je saglasna da je projekat EPK bio uspješan, jer je bio “ povod za jedinstvo, sinergiju, povezivanje cijelog prostora Crne Gore i regije”. Najavila je da će nastojati da programe koji su u aplikacionim knjigama realizuju u narednom periodu.

Preporučujemo za Vas