Maratonac iz Kragujevca uz nevjerovatan humanitarni podvig obara svjetski rekord

Nikolić već 54 uzastopna dana trči kroz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru sa ciljem da obori Ginisov svjetski rekord. Sav prihod od donacija Goran usmjerava Regionalnom centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Iskra", jer je Goran hendikepiran čovjek - vidi samo pet procenata na jedno oko!
73 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 26.10.2016. 12:50h

Goran Nikolić, slabovidi maratonac iz Kragujevca, pokušaće 27. oktobra, trčeći poslednju etapu, da obori nevjerovatna svjetski rekord i upiše se u Ginisovu knjigu rekorda da za 55 dana pretrči 55 maratona.

Nikolić već 54 uzastopna dana trči kroz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru sa ciljem da obori Ginisov svjetski rekord. Sav prihod od donacija Goran usmjerava Regionalnom centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Iskra", jer je Goran hendikepiran čovjek - vidi samo pet procenata na jedno oko!

„Cilj ovog nezapamćenog humanitarnog maratona je ispred Starog grada Budva i očekuje se da će Goran finalni maraton na relaciji Bar - Budva završiti oko 12 časova u Budvi. Rotarijanci Distrikta 2483, pokrovitelji i domaćini ovog maratona u svakom gradu, pozivaju sve da proprate finale ovog zaista velikog humanitarnog poduhvata. Gorana, čovjeka čelične volje, u Budvi će dočekati i predstavnici više NVO iz Budve i Kotora i sportskih udruženja”, navode iz Rotari kluba Budva.

” Želja mu je da snagom svojih mišića, kapacitetom spostvenih puća I jačinom vlastite volje promovišući na najzahtjevniji ekstremni način sportske , kreativne i intelektualne potencijale osoba oštećenog vida pozove institucije, kompanije, fondacije I finansijeske organizacije dag a u vidu sponzorstva ili donatorstva u tome podrže”, navodi se u soapštenju.

Nikolić je kroz cilj u Baru protrčao u društvu kolega barskih maratonaca-Dragoljuba Koprivice i Gorana Banovića iz AK “Mornar” i Svetozara Stamatovića iz AK “Sanja”, koji su ga dočekali na ulasku u Bar,

"Hvala Dragu, Svetu i Goranu koji su mi pravili društvo i bili sjajna podrška. Radujem se što sam danas u Baru u predvečerje finala mog poduhvata i dolaska u Budvu. Završava se moja bajka kojom sam htio da prenesem poruku, a to su prije svega osobe sa vizuelnim i senzornim invaliditetom, slijepi i slabovidi, ali I sve druge osobe sa invaliditetom. Prevashodni cilj mog poduhvata je promovisanje sportskog potencijala osoba sa invaliditetom, predstavljenje u regionu jedinstvenog centra “Iskra” koji pripada svim sportistima ne samo Srbije, nego i regiona. Pošto sam se školovao u staroj i većoj nam zajedničkoj domovini, moji drugovi su rasuti širom nje, i zato sam smatrao da ću kao upravnik “Iskre” biti korisniji na drumu nego u fotelji. Povratna informacija je takva da je ova odluka bila ispravna", rekao je novinarima nakon prolaska kroz cilj Nikolić.

On je posebno zahvalio upravama saobraćajnih policija Crne Gore, Srbije i BiH, svim domaćinima “i vrhunskim maratoncima i rekreativcima koji su mi pravili društvo”, te Delta holdingu na podršci. Nakon maratona, Nikolića su pozdravili i članovi Rotari kluba Bar, jer je Rotari Distrikt 2483 pokrovitelj i domaćin ovog maratona u svakom gradu.

"Drago mi je da je Rotari klub Bar dobio šansu da organizuje jednu od trasa maratona, što smo pomogli da Goran dođe do cilja i što će sjutra postati rekorder. Organizacija je protekla dobro, zadovoljstvo nam je što smo učestvovali u ovom poduhvatu", rekao je predsjednik Rotari kluba Bar Srđan Grgić.

Galerija

Bonus video: