Majke iz Rožaja podnijele krivičnu prijavu protiv Kujovića

"Pozivamo direktora ZZZCG Željka Savovića da objavi dokumentaciju Rafete Murić i dokumentaciju svih nas majki, da javnost vidi sve dokaze koje posjedujemo"
116 pregleda 1 komentar(a)
majke iz Rožaja, Foto: Privatna arhiva
majke iz Rožaja, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.10.2016. 16:48h

Majke iz Rožaja koje još nijesu ostvarile pravo na doživotnu naknadu reagovale su na tekst "Rafeta kršila zakon ili joj se svete" koji su "Vijesti" objavile u subotu. One su istakle da su osnovnom državnom tužilaštvu podnijele krivičnu prijavu protiv sefa rožajskog Zavoda za zapošljavanje Hamida Kujevića za lažno prijavljivanje, ometanje pravde, sprečavanje dokazivanja, zloupotrebu službenog položaja, prisvajanje i uništenje arhivske građe.

"Obzirom da je ZZZ u Rožajama preko medija obavijestio javnost da je podnio krivičnu prijavu protiv Rafete Murić, koja predstavlja nas majke, mi smo skupa predale krivicnu prijavu protiv odgovornog lica sa Biroa rada Hamida Kujevića zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela. Ujedno smo od tužilaštva zatražile da se oduzmu putne isprave od Kujevića, jer sumnjamo da planira bjekstvo u Švajcarsku i na taj način izbjegne istragu koja se vodi protiv njega", stoji u dopisu koji je potpisala 21 majka.

Čudno je da Kujović, navodi se dalje, preko medija dostavlja potvrdu i obavještava ispred ZZZ da je podnijeta krivična prijava protiv Rafete Murić iako je prijavu jedino mogao podnijeti Centar za socijalni rad (CSR) u Rožajama, kome je Rafeta Murić dostavila dokumentaciju kao i svoju izjavu.

"Pozivamo direktora ZZZCG Željka Savovića da objavi dokumentaciju Rafete Murić i dokumentaciju svih nas majki, da javnost vidi sve dokaze koje posjedujemo, jer tako će se javnost i uvjeriti u sve naše navode i istinu za koju se borimo osam mjeseci. Takođe pozivamo gospodina Savovića da građanima javno saopšti da li u rožajskom ZZZ postoje dokazi za 38 majki koje su dobile pozitivna rješenja na osnovu dokumentacije koju su dostavile CSR?",upitale su majke i pozvale Savovića da javno objavi tu dokumentaciju ukoliko postoji.

"Pitamo ga da li je konsultovan od strane rozajskog Biroa rada tokom podnošenja krivične prijavu protiv Rafete Murić bez ijednog dokaza i šta planira da povodom toga preduzme, jer se očigledno radi o vršenju novih krivičnih djela od strane ovog zavoda a to je lažno prijavljivanje", kazale su majke.

One su poručile "Kujevicu, kao i svim licima koji su tokom ovih osam mjeseci učestvovali u krivičnim dijelima, da ih neće uplašiti niti obeshrabriti da idu do kraja dok se god svi vinovnici, koji su na štetu majki izvršili krivična dijela, ne izvedu pred sud i ne odgovaraju u skladu sa zakonom".

Iz rožajskog ZZZ su "Vijestima" u petak rekli da su podnijeli prijavu protiv Rafete Murić zbog sumnje da je počinila krivično djelo falsifikovanje dokumentacije, odnosno podnosenje lažne dokumentacije u cilju ostvarenja doživotne naknade.

Murić je "Vijestima" kazala da je prijava podnijeta u znak revanšizma za njeno javno djelovanje u borbi da majke ostvare svoja prava.

Bonus video: