Omladinski klub Nikšić organizovao Critical mass

Zorica Ivanović, jedna od učesnica Critical Mass-a, kazala je da je svijest ljudi, kada su u pitanju odlasci kod ljekara, na relativno niskom nivou i da se najčešće ide onda kada se neko iz porodice razboli
1 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2016. 13:36h

Omladinski klub Nikšić povodom ružišastog oktobra, mjeseca borbe protiv kancera dojke, organizovao je četvrti Critical mass, kao i tribinu posvećenu prevenciji i samokontroli. U ružičastom Critical mass-u učestvovalo je tridesetak biciklista koji su željeli da skrenu pažnju na ovu opaku bolest.

"Karcinom dojke je jedan od velikih uzročnika smrti žena pa smo ovaj Critical Mass željeli da posvetimo svim ženama, ali i da pokažemo da je biciklizam jedan pravi vid zdravih stilova života koji može u mnogome da preduprijedi smanjenje raznih oboljenja”, kazao je Miroslav Stanišić, predsjednik Omladinskog kluba.

Zorica Ivanović, jedna od učesnica Critical Mass-a, kazala je da je svijest ljudi, kada su u pitanju odlasci kod ljekara, na relativno niskom nivou i da se najčešće ide onda kada se neko iz porodice razboli.

“Nemamo osnovnu kulturu odlaska ljekaru i to ne samo što se tiče prevencije karcinoma dojke, nego, uopšte. Nikšićankama bih poručila da ne bude samo jedan rozi oktobar, da odlaze na kontrolu na svako dva-tri mjeseca, da im dosadimo toliko da se sve zarozi”, poručila je Ivanović.

Na tribini, koju je Omladinsku klub organizovao zajedno sa nikšićkim Domom zdravlja i organizacijom studenata medicine MoMSIC, doktorica Vesna Zelović govorila je o prevenciji i samokontroli, ali i neophodnosti češćeg posjećivanja ljekara radi neophodnih pregleda.

Galerija

Bonus video: