Put gradili, ali sve pare još nijesu dobili

Zarađeni novac od poslodavca Nikole Obradovića navodno potražuje dvadesetak radnika iz Pljevalja, Rožaja i Bijelog Polja...
1 komentar(a)
Pljevlja - Bijelo Polje, put, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja - Bijelo Polje, put, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 22.10.2016. 19:42h

Grupa radnika - angažovanih na izgradnji puta u Rožajama i dionici Kovren - Vrulja, podnijeće prijavu protiv podgoričke firme ONT i njenog vlasnika Nikole Obradovića, jer im, kao tvrde, nije izmirio dugovanja za posao koji su obavili.

Jedan od radnika Miloje Cmiljanić kazao je da su primorani da to urade, jer Obradović odbija da im “isplati mukotrpno zarađeni novac”. On je rekao da zarade u potpunosti nije dobilo dvadesetak radnika iz Pljevalja, Rožaja i Bijelog Polja, kojima se ukupno duguje oko 12.000 eura.

Obradović je kazao da radnicima duguje oko 4.000 eura. Tvrdi da je većem dijelu radnika zarade izmirio do 15. septembra i da će ostatak isplatiti u “zakonskom roku”. Ističe da radnicima duguje zaradu za samo 10 ili 15 dana, jer su neki “samovoljno napustili posao”.

Cmiljanić kaže da je među Pljevljacima većina radnika koji su radili i na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda u Pljevljima, a koje poslodavac nije u potpunosti isplatio.

“Više puta sam razgovarao sa Obradovićem i obećavao je da će nam novac uplatiti, ali u poslednjih desetak dana neće ni da nam se javi na telefon. On tvrdi da mu 'Štrabak', za koji je radio kao podizvođač, nije uplatio novac, dok jedan od direktora te firme Predrag Anđelković tvrdi da su novac prebacili na račun ONT-a“, rekao je Cmiljanić, koji kaže da su svi zaposleni korektno odradili svoj dio posla.

Navodi i da su čekali da prođu izbori kako bi pričali o svojim problemima, da im ne bi neko prigovorio da to rade po instrukcijama neke partije. Ističe da su kod Obradovića počeli da rade 17. avgusta, kada su mu predali nsvoje radne knjižice, ali da niko od radnika sa njim nije potpisao nikakav ugovor.

“Knjižice smo mu predali, a trenutno ne znamo ni gdje su nam. Opet smo izigrani kao i na kolektoru“.

On kaže da su se za pomoć obraćali i predsjedniku Opštine Mirku Đačiću, ali da se on nije udostojio ni da ih primi.

“On se prema nama ponaša bahato, kao da nismo građani ove Opštine i kao da nije gradonačelnik svih građana. Nakon što je nedavno obišao ovaj put, rekao je da izvođenje radova teče predviđenom dinamikom, što nije tačno. Kasni se najmanje četiri mjeseca zbog toga što izvođač radova angažuje kao podizvođače fantomske firme“.

Đačić je nedavno izjavio da bi radovi na izgradnji dionice puta Crkvice - Vrulja, na regionalnom putu Pljevlja - Bijelo Polje, vrijedni 4,7 miliona eura, trebalo da budu završeni do polovine naredne godine.

Bonus video: