NADLEŽNI OBAVIJEŠTENI O KRAĐI

Podgorica: Provalnici brži od policije

Bakić je istakao da je policija blagovremeno obaviještena o provalama
112 pregleda 1 komentar(a)
Robna kuća Beograd Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Robna kuća Beograd Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.10.2016. 15:14h

Tužno je što se jedan objekat, koji se nalazi u centru glavnog grada Crne Gore ne može zaštiti od provalnika, ocijenio je stečajni upravnik akcionarskog društva „Projmetal“ iz Beograda Miloš Bakić.

Preduzeće „Projmetal“ vlasnik je objekta nekadašnje Robne kuće „Podgoričanka“ koja se nalazi u Ulici Slobode u Podgorici.

Prostorije „Podgoričanke“ obijene su prije nekoliko dana, a u objekat ulaze pojedinci i odnose sve što im može koristiti.

U izjavi za “Vijesti” Bakić je istakao da je policija blagovremeno obaviještena o provalama koje su se desile, o čemu postoji dokumentacija.

„Crnogorska policija je upoznata sa ovim slučajem i ja bih apelovao na njih da zaštite imovinu "Projmetala" a.d. - u stečaju, kao i da identifikuju lica koja su izvršila ova krivična djela i postupe u skladu sa zakonima Crne Gore“, rekao je Bakić.

„Vijesti“ nisu dobile odgovor Uprave policije da li su podnošene prijave vezane za krađu u navedenom objektu, te da li su i kako nadležni postupili po prijavama.

Bakić dodaje da je, nakon saznanja o obijanju objekta nekadašnje Robne kuće, preduzeo sve mjere da zaštiti imovinu stečajnog dužnika, kao i da je u toku dobijanje potrebnih saglasnosti u skladu sa Zakonom o stečaju Republike Srbije vezano za zaštitu imovine stečajnog dužnika.

Bakić je naveo da se za obezbjeđivanje finansija za radove na obezbjeđenju prostorija, u kojima se donedavno nalazila prodavnica kozmetike „Mil Pop“, mora dobiti odobrenje Suda u postupku stečaja, koji je prema njegovim riječima, kraće vrijeme čekao imenovanje predmetnog sudije, a koji je sada imenovan.

„Zbog toga je nastao pravni vakuum, ali očekujem da ćemo ubrzo biti u mogućnosti da obezbijedimo objekat, s obzirom na to da se na rješenju radi po hitnom postupku“, kazao je Bakić.

Zgrada nekadašnje Robne kuće, koja je bila omiljeno mjesto za trgovinu Titograđana, sada predstavlja ruinu sa polomljenim prozorima u srcu Podgorice.

Prostorije „Podgoričanke“ pripadale su lancu Robnih kuća „Beograd“, a prodate su 2007. godine.

Preporučujemo za Vas