Otrovana dva psa na Tuškom putu

z Udruženja upozoravaju da otrov može biti koban i za ljude
108 pregleda 9 komentar(a)
trovanje pasa, Tuški put, Foto: Privatna arhiva
trovanje pasa, Tuški put, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 22.10.2016. 14:21h

Društvo za zaštitu životinja “Ruka-šapi” podnijeće krivičnu prijavu protiv NN lica, nakon što su u četvrtak dva psa otrovana na Tuškom putu u Podgorici, ispred zgrade zdravstva, preko puta pruge.

Iz tog društva navode da su u pitanju sterilisane vlasničke ženke, koje su povremeno boravile kod tih zgrada.

"Njihov vlasnik živi preko pruge, a one su često dolazile do ispred zgrade. Bile su mirne, umiljate i nikog nisu napadale. Jedna je uspjela da se vrati do dvorištva vlasnikove kuće, gdje je i uginula. Eto šta rade naši zdravstveni radnici, truju pse. I mene su više puta upozoravali da će biti otrovani ukoliko ih ne sklonimo odatle", ispričala je "Vijestima" Ratka Tanjević, članica društva “Ruka-šapi”.

I stanari Bloka 5 su nedavno pokrenuli peticiju protiv bacanja otrova ispred Splitske zgrade u tom podgoričkom naselju.

Marko Strugar iz tog naselja, čiji je pas otrovan tokom ljeta, napominje da nisu samo u opasnosti životinje, već da otvor može biti opasan i po djecu.

"Nekoliko pasa je uginulo nedaleko od vrtića. Otrov je prosipan na livadi između škole i vrtića, a tuda svakodnevno prolaze djeca", kazao je Strugar "Vijestima".

Iz društva “Ruka-šapi” navode da su tokom ljeta imali sastanak sa policijskim službenicima na temu trovanja, ali da rezultata još nema.

"Organizovan je sastanak nakon podnošenja prijave zbog trovanja pasa u Bloku 5. Inspektoru smo predstavili preko 50 stranica materijala o trovanju širom Crne Gore. Obećao je da će razgovarati sa nadređenima, kako bismo pokrenuli kampanju na tu temu", rekla je Milica Đikanović iz te organizacije.

Bonus video: