Podgorica: Šetnja posvećena obilježavanju mjeseca borbe protiv raka dojke

„Žene su više obratile pažnju. Naročito sada kada je dostupan digitalni mamograf, radi se skrining za karcinom dojke i nadamo se da će biti manji procent obolijevanja“, kazala je Redžepagićeva
155 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2016. 17:21h

Nevladina organizacija „Zdrava - Dona Montenegrina“ organizovala je danas šetnju posvećenu obilježavanju mjeseca borbe protiv raka dojke.

Članica organizacije i zaposlena na Klinici za onkologiju i radioterapiju Erka Redžepagić istakla je da je svake godine odziv žena veći.

„Žene su više obratile pažnju. Naročito sada kada je dostupan digitalni mamograf, radi se skrining za karcinom dojke i nadamo se da će biti manji procent obolijevanja“, kazala je Redžepagićeva.

Članovi NVO „Zdrava - Dona Montenegrina“ dijelili su letke sa uputstvima za samopregled. Redžepagić je naglasila da je neophodno da žene učine dobru prevenciju.

„Samopregled žena bi trebao jednom mjesečno da se radi. U slučaju da se nešto opipa potrebno je posjetiti ljekara. Već nakon četrdesete godine potrebno je uraditi ultrazvuk i mamografiju“, savjetuje Redžepagić.

Nakon okupljanja kod upravne zgrade Pošte Crne Gore u Ulici Slobode, nekoliko desetina građanki i građana prošetalo je centralnim ulicama Podgorice i okupilo se ne Trgu nezavisnosti gdje se održava koncert posvećen obilježavanju takozvanog Rozog oktobra.

Na Trgu Nezavisnosti nastupa Kulturno-umjetničko društvo „Budo Tomović“, kao i bend Tatamata, Renata Perazić, Marko Prentić, Anita Popović i Nina Žižić.

Galerija

Bonus video: