Rafeta Murić kršila zakon, ili joj se svete?

“Vijestima” je u ZZZ potvrđeno da su juče podnijeli prijavu protiv predstavnice majki iz Rožaja, koje mjesecima protestvuju tražeći da im se prizna pravo na naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece
77 pregleda 4 komentar(a)
Rafeta Murić (Novina)
Rafeta Murić (Novina)
Ažurirano: 22.10.2016. 07:03h

Zavod za zapošljavanje iz Rožaja podnio je krivičnu prijavu protiv Rafete Murić zbog sumnje da je falsifikovala dokumenta kako bi ostvarila pravo na doživotnu naknadu.

“Vijestima” je u ZZZ potvrđeno da su juče podnijeli prijavu protiv predstavnice majki iz Rožaja, koje mjesecima protestvuju tražeći da im se prizna pravo na naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece.

Murićeva je odbacila optužbe i istakla da je krivična prijava podnesena u znak osvete za njeno javno djelovanje.

Iz ZZZ su saopštili da je Murićeva rožajskom Centru za socijalni rad podnijela zahtjev za ostvarenje doživotne naknade po osnovu rođenja troje i više djece.

“Uvidom u njen personalni dosije, utvrđeno je da se nije javljala Birou za nezaposlene 15 godina, zbog čega je dobila negativno rješenje na koje se žalila. Uz žalbu je, kao dokaz, priložila čekove Centralne banke da je na ime rođenja djeteta primala porodiljsku naknadu 2001. godine, za koje osnovano sumnjamo da su falsifikovani”, kazali su iz ZZZ.

Pozivajući se na nalaz Centra za socijalni rad od 10. septembra ove godine, u prijavi Zavoda piše da je “jasno da se u konkretnom slučaju radi o falsifikovanju dokumentacije i prikazivanju lažnog stanja, s ciljem da majka ostvari pravo na doživotnu naknadu, za šta ne posjeduje validnu dokumentaciju”.

Murićeva je “Vijestima” potvrdila da je čekove iz Centralne banke lično predala u Centar za socijalni rad.

“Od Centralne banke sam tražila da mi izdaju te čekove kao dokaz, ali za 1994. godinu. Oni su mi poslali čekove na ime izvjesne Rafete Murić, ali za 2001. godinu. Ponijela sam ih pravnici u Centar, kojoj sam rekla da sumnjam da su moji jer u tom periodu nijesam rodila dijete, što je i ušlo u zapisnik koji sam potpisala, a čiju kopiju nemam... Nisam falsifikovala te čekove, niti sam planirala da ih dostavim kao dokaz s obzirom da ja za taj period imam urednu dokumentaciju da sam se javljala na ZZZ”.

Majke iz Rožaja protestovalo su više navrata i u Podgorici, ispred zgrade vlade.

Bonus video: