Humanitarni podvig: Za 55 dana trči 55 maratona

Maratonac Goran vidi samo 5 odsto na jedno oko, a do sada, za 25 godina rekreativnog trčanja, uspješno je završio 29 maratona
85 pregleda 0 komentar(a)
Goran Nikolić, Foto: Rotari klub Bijelo Polje
Goran Nikolić, Foto: Rotari klub Bijelo Polje
Ažurirano: 21.10.2016. 18:07h

Maratonac Goran Nikolić iz Kragujevca pokušaće da za 55 uzastopnih dana pretrči 55 maratona i dođe do 55 gradova Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

To je juče saopšteno iz Rotary kluba Bijelo Polje.

Prvi maraton je krenuo iz Topole 2. septembra, a završava se 27. oktobra u Budvi.

“Goran će dotrčati i do Bijelog Polja u nedjelju 23. oktobra, to će biti 51. maraton u nizu, a Rotary klub Bijelo Polje biće njegov domaćin, koji poziva sve zainteresovane da aplauzom pozdrave maratonca koji želi da obori Ginisov rekord u ovoj oblasti”, piše saopšteno je juče.

Piše da osim ekstremnog sportskog izazova, ta aktivnost ima prevashodno humanitarni karakter - Goran želi tako da animira ljude dobre volje i prikupi sredstva za opremanje ISKRE - regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom.

“Goranova je želja da snagom svojih mišića i jačinom sopstvene volje promoviše na najzahtjevniji način sportske, kreativne i intelektualne potencijale osoba oštećenog vida. Maratonac Goran vidi samo 5 odsto na jedno oko, a do sada, za 25 godina rekreativnog trčanja, uspješno je završio 29 maratona”.

Na inicijativu ROTARY kluba Kragujevac, District 2483 će organizovati svih 55 maratona za uzastopnih 55 dana.

“Uz ovakvu podršku, Goranu će biti stvoreni svi uslovi da dođe do svojih ciljeva - postavi novi Ginisov svetski rekord i prikupi sredstva koja će uložiti u humanitarne svrhe”, navodi se u tekstu.

Prema propozicijama, maratonska trka ne smije da traje duže od 6 časova, a tokom nje maratonac može i da šeta, stoji, sjedne, ali ne smije da prekorači dozvoljeno vrijeme.

Bonus video: