Đačić 20. oktobra završio put od 350 km: Marš posvetio žrtvama NATO bombi

“Pješačio sam svakog dana od jutra do večeri. Prelazio sam pedesetak kilometara dnevno, što je znatno više nego što sam planirao, jer me je tokom puta pratilo loše vrijeme"
178 pregleda 0 komentar(a)
Čedo Đačić, Foto: Privatna arhiva
Čedo Đačić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.10.2016. 14:42h

Pljevljak Čedo Đačić upalio je svijeću na spomeniku oslobodiocima Beograda, u čiju je čast prethodnih dana prepješačio 350 kilometara od Pljevalja do grlavnog grada Srbije.

Učesnik Farme 7, estradni šoumen Đaćić stigao je u Beograd nakon osam dana pješačenja, nešto ranije nego što je planirao. Na put je krenuo 5. oktobra u šest sati ujutro.

Đačić je “Vijestima” kazao da mu put nije bio naporan uprkos kiši, koja ga je sve vrijeme pratila:

“Pješačio sam svakog dana od jutra do večeri. Prelazio sam pedesetak kilometara dnevno, što je znatno više nego što sam planirao, jer me je tokom puta pratilo loše vrijeme. Zbog takvog vremena nijesam mogao da spavam u šatoru pored puta kako sam planirao, već sam noćijevao pod nastrešicama i garažama uz odobrenja vlasnika”, ističe Đačić, koji kaže da je tokom dugog puta izgubio nekoliko kilograma.

Kazao je i da je dugačak spisak onih koji su mu tokom ovog marša slali poruke podrške.

Hvala svima koji su me podržavali u ovom poduhvatu, a moja parola je „Da rata ne bude“, kazao je ovaj pedesetsedmogodišnji Pljevljak.

Đačić je ovaj marš osim oslobodiocima Beograda posvetio žrtvama NATO bombardovanja i svim stradalima u Srbiji i Crnoj Gori u borbama protiv osvajača.

Po dolasku u Beograd zapalio svijeću nad grobom patrijarha Pavla u porti manastira u Rakovici, a potom je, kako ističe, obišao i grob Milice Rakić, stradale u NATO bombardovanju.

Bonus video: