Majke iz Rožaja: Demantovale smo izmišljotine Vukice Jelić, šefice organizovane i uigrane grupe

140 pregleda 1 komentar(a)
Majke iz Rožaja, ZZZ Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Majke iz Rožaja, ZZZ Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 21.10.2016. 14:13h

Majke iz Rožaja danas su nastavile sa protestima ispred Zavoda za zapošljavanje u Rožajama.

"Želimo poručiti šefici organizovane i uigrane grupe sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, Vukici Jelić, koja nas je prozvala prozva da smo podlegele pod političkim uticajem, da nas njene izjave neće obeshrabriti, da bi nastavili sa protestima i danas smo demonatovali njene izmišljotine. Posrijedi je samo borba majki sa sjevera, koje neće odustati od svojih zakonskih prava i dok cijelu stvar ne istjeramo do kraja, sve dok se svi vinovnici koji su učestvovali u krivičnim djelima, na štetu majki sa sjevera ne izvedu pred sud. Možda će nam Vukica Jelić odgovoriti, kako je supruga Sadrije Murića, Zumreta Murić dobila rješenje za naknadu po osnovu troje i više djece, nakon što je njen suprug povukao izjavu, koju je dao u tužilaštvu i naknadnu izjavu u medijima gdje je prvo optuživao zapošljene u Zavodu za zapošljavanje u Rožajama a nakon toga im se javno izvinio. Da li je Vukica Jelić nagradila Zumretu Murić?", navodi se u saopštenju majki iz Rožaja koje potpisuje Rafeta Murić.

Predstavnica vlasti u Zavodu za zapošljavanje Vukica Jelić pozvala je prije nedjelju dana majke iz Rožaja da ne dozvole dalju manipulaciju i da u redovnoj zakonskoj proceduri pokušaju da ostvare svoja prava.

One su dodale da će im možda novi direktor ZZZCG Željko Savović na ovo pitanje odgovoriti, obzirom da je on kako tvrde postavljen kao neko ko će da nadgleda sprovođenje zakona.

"Takođe ga pitamo da li nam može kazati, šta je sa dokumentacijom 30 majki, koje su dobile pozitivno rješenje, na osnovu njihovih dokaza iz njihove dokumentacije? Ako su im priznati dokazi iz njihove dokumentacije, a te dokumentacije nema u Zavodu za zapošljavanje u Rožajama, gdje im se dokumentacija onda nalazi? Šta je sa njihovom dokumentacijom pitamo Savovića? Možda će nam dati odgovor na ovo naše pitanje direktor uprave za inspekcijske poslove Božidar Vuksanović, šef inspektorke Fetije Radončić. Od njega takođe očekujemo odgovor, kako kroz inspekcijski nadzor nije nijednu majki ispitala, niti uzela bilo kakav dokaz od majki, koji bi joj potvrdili u sve naše sumnje, a ne da nakon osam mjeseci sebi da za pravo, da pravi zabilješke na osnovu izjave okrivljenog, protiv koga se vode izviđajne radnje i nakon toga tu zabilješku odmah proslijede tužilaštvu i medijima", piše u saopštenju majki iz Rožaja.

One pozivaju Vuksanovića da pošalje drugog inspektora, koji će da sasluša svih 30 majki kojima su priznati dokazi, uzmu njihove dokaze, zatraže od Zavoda za zapošljavanje da li kod njih postoji evidencija, da su se iste vodile na Zavodu za zapošljavanje kao nezaposlena lica i na osnovu toga uradi zabilješku i postupe po službenoj dužnosti.

"Takođe pozivamo i agenciju za zaštitu podataka, da isto urade i da rade svoj posao u skladu sa zakonom a ne u skladu sa voljom Vukice Jelić i njene organizovane i uigrane grupe sa ZZZCG", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: