Šetnjom obilježavaju mjesec borbe protiv raka dojke

Kako je saopšteno iz te organizacije, šetnja će početi u 12 sati, a okupljanje je planirano kod Pošte u Ulici Slobode
0 komentar(a)
Nada Cicmil, NVO Zdrava Dona Montenegrina, Foto: Prcentar.me
Nada Cicmil, NVO Zdrava Dona Montenegrina, Foto: Prcentar.me
Ažurirano: 21.10.2016. 12:45h

Nevladina organizacija Zdrava Dona Montenegrina organizovaće sjutra šetnju kako bi obilježila Rozi oktobar – mjesec borbe protiv karcinoma dojke.

Kako je saopšteno iz te organizacije, šetnja će početi u 12 sati, a okupljanje je planirano kod Pošte u Ulici Slobode.

„Nakon šetnje kroz Ulicu Slobode, na Trgu Nezavisnosti biće organizovan koncert u kojem će učestvovati bend TATAMATA, Renata Perazic, Marko Prentic, Anita Popovic, Nina Žižić, Kulturno-umjetničko društvo „Budo Tomović“, kaže se u saopštenju.

Omladinski klub „Nikšić“ odlučio je da se pridruži organizacijama koje su rješile da tokom oktobra dio aktivnosti posvete borbi protiv karcinoma dojke, pa će u nedjelju, 23.oktobra, sa početkom u 13 časova u Gradskoj kući u Nikšiću organizovati tribinu posvećenu najčešćoj malignoj bolesti ženske populacije.

„Povodom ružičastog oktobra, međunarodnog mjeseca posvećenog borbi protiv karcinoma dojke, Omladinski klub ‘Nikšić’ je riješio da se pridruži organizacijama koje raznim aktivnostima skreću paznju na ovaj gorući zdravstveni problem koji je uzročnik velikog broja smrtnosti kod nježnijeg pola. Na tribini će najviše pažnje biti posvećeno prevenciji, samokontroli i neophodnosti češćeg posjećivanja ljekara radi neophodnih pregleda”, kazao je Miroslav Stanišić, predsjednk Omladinskog kluba.

Pomenutu tribinu Omladinski klub realizuje u saradnji sa nikšićkim Domom zdravlja i organizacijom studenata medicine, MoMSIC.

Tribini će prethoditi četvrti nikšićki Crtitical mass koji će početi u pet do 12.

“Željeli smo da satnicom simbolično pokažemo da je krajnje vrijeme da se uhvatimo u koštac sa ovom opakom bolešću, a ovaj Critical mass je obojen u ružičasto u znak skretanja pažnje na to da zdravi stilovi života umnogome mogu doprinijeti smanjenju raznih oboljenja”, kazao je Stanišić.

Prema registru Klinike za onkologiju karcinom dojke je najčešće maligno oboljenje kod žena, budući da se na godišnjem nivou registruje oko 300 bolesnica.

Bonus video: