Kad voze Đukanovića, i "na slijepo" slijeću

Kontrola letjenja u Tivtu ne radi noću, a radar iz sela Srpska "ne vidi" Tivat od Lovćena...
20 komentar(a)
helikopter MUP, Foto: Savo Prelević
helikopter MUP, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.10.2016. 14:11h

Premijer i lider DPS-a Milo Đukanović doputovao je helikopterom MUP-a u Tivat, na svečanost obilježavanja dana Regionalnog vodovoda (RV), ali je nejasno gdje se letjelica prizemljila.

Iz resora Gorana Danilovića (Demos) "Vijestima" je potvrđeno da je helikopter MUP-a "bio angažovan 29. septembra 2016. godine za potrebe predsjednika Vlade CG".

Iz MUP-a nijesu odgovorili gdje se njihov helikopter te večeri prizemljio, s obzirom da je letio u vrijeme kada ne radi Aerodromska kontrola letjenja Tivat (AKL), nadležna za vođenje vazduhoplova u tom području.

AKL Tivat radi samo do zalaska sunca, jer aerodrom Tivat nije sertifikovan za noćne operacije.

Svečanost povodom dana RV trebalo je da počne u 19 časova, u hotelu "Regent", ali je kasnila oko pola sata u iščekivanju Đukanovića.

Po svemu sudeći, helikopter je prilikom slijetanja u Tivat navodila Terminalna kontrola letjenja iz Podgorice, iako nema tehničkih mogućnosti da to precizno radi, jer su vazduhoplovi na tivatskom području navodno potpuno nevidljivi za njen radar u selu Srpska, u Zeti, zbog „sijenke“ planine Lovćen.

Iz MUP-a nijesu odgovorili na pitanja po čijoj naredbi je policijski helikopter cijeli dan korišćen za putešestvije premijera, koliko je to koštalo državnu kasu - kroz utrošak goriva i dnevnice letačkog osoblja.

Nijesu odgovorili ni ko je te noći, u uslovima smanjene vidljivosti i van radnog vremena AKL Tivat, navodio helikopter prilikom slijetanja u najmanji bokeljski grad.

"Helikopter je angažovan u skladu sa procedurama i podzakonskim aktom koji reguliše ovu oblast", saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću MUP-a.

Đukanović je prošlog četvrtka bio i u Pljevljima, gdje je govorio na svečanosti potpisivanja ugovora o gradnji drugog blok termoelektrane, da bi uveče bio centralni gost i govornik na svečanosti u hotelu "Regent".

Hvalospjevi premijeru na proslavi dana Regionalnog vodovoda

Svečanost obilježavanja šeste godišnjice otvaranja RV, kojim rukovodi član najužeg rukovodstva DPS-a Goran Jevrić, pretvorila se u neskrivenu političku promociju DPS-a i Đukanovića.

"Lider koji je imao viziju kuda treba da ide Crna Gora, čovjek koji je najzaslužniji za razvoj i očuvanje mira u našoj državi, čovjek kojim se Crna Gora prepoznaje širom meridijana i čovjek kome se vjeruje u Crnoj Gori i čija riječ vrijedi i na istoku i na zapadu", tako je na svečanosti najavljen Đukanović pred brojnim zvanicama iz političkog i društvenog živora.

O njegovom "vizionarstvu, liderstvu i donošenju hrabrih i pravovremenih odluka", govorili su Jevrić i ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.

Bonus video: