Šibenik: Dvije škole iz Nikšića na preduzetničkom kampu

U toj školi projekat „Preduzetničko učenje“ se realizuje od 2011.godine, a osim nje školu su u Šibeniku predstavljale i Dragana Radoman, kordinatorka projekta, i Rade Milatović, učenik devetog razreda, dok je tročlana ekipa škole “Luka Simonović”, bila u sastavu Nada Dubljević, direktorica, Ana Lalović, pedagoškinja, i Željana Kosić, učenica osmog razreda
94 pregleda 0 komentar(a)
preduzetnički kamp Šibenik, Foto: Privatna arhiva
preduzetnički kamp Šibenik, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.10.2016. 13:41h

Na trodnevnom Seecel preduzetničkom kampu, koji je organizovan u Šibeniku, učestvovali su predstavnici više od stotinu škola iz osam zemalja jugoistočne Evrope, a među njima su bili i učesnici iz dvije nikšićke osnovne škole „Milija Nikčević“ i „Luka Simonović“. Na kampu, čiji cilj je promocija razvoja preduzetničkog duha kod učenika, sve škole su predstavile dosadašnje rezultate rada. U projektu, koji je podržala Evropska unija, učestvuje šest država bivše Jugoslavije, kao i Albanija i Turska.

„Učenje za preduzetništvo je sastavni dio Plana i programa rada škole i prožeto je kroz sve predmete i vannastavne aktivnosti, kako razredne, tako i predmetne nastave. Pored časova sa elementima učenja za preduzetništvo, obilježavanja Dana preduzetništva i mnogobrojnih bazara i aktivnosti, kontakti su uspostavljeni i međusobne posjete realizovane sa školama 'Isidora Sekulić' i „Mihailo Petrović Alas' iz Beograda“, kazala je Slavica Perošević, direktorica škola „Milija Nikčević“.

U toj školi projekat „Preduzetničko učenje“ se realizuje od 2011.godine, a osim nje školu su u Šibeniku predstavljale i Dragana Radoman, kordinatorka projekta, i Rade Milatović, učenik devetog razreda, dok je tročlana ekipa škole “Luka Simonović”, bila u sastavu Nada Dubljević, direktorica, Ana Lalović, pedagoškinja, i Željana Kosić, učenica osmog razreda.

Bonus video: