Budva: Mještani Jaza i Lastve najavili protest

Mjesna zajednica Jaz je pozvala Komunalnu policiju opštine Budva da sjutra u 10 časova izađje na lice mjesta kako bi se preduzele određene mjere iz svoje nadležnosti u cilju sprječavanja bilo kakvog daljnjeg izvođenja radova, kao i ostale radnje iz njihove nadležnosti
85 pregleda 1 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.10.2016. 11:10h

Mještana Mjesne zajednice Jaz i Lastve Grbaljske, zakazali su za sjutra u 10 časova veliki protest kako bi spriječili gradnju žičare na Žutoj gredi iznad plaže Jaz.

Kako se navodi u pozivu mještana, žičaru gradi preduzeće Zip Line Montenegro, doo – Žabljak i to kako tvrde bez potrebne dokumentacije.

"Mjesne Zajednica Jaz i Lastva su pozvale Komunalnu policiju Opština Budva i Kotor, Ministarstvo unutrašnjih poslova Centar bezbjednosti Budva, Upravu za inspekcijske poslove, Sektor za zaštitu životne sredine, odsjek za inspekcijsku zaštitu prostora i JP Za upravljanje morskim dobrom, da izađu na lice mjesta i izvrši zabranu radova na izgradnji postrojenja za žičaru (ZIP LINE) na dijelu putnog pojasa, odnosno kat.parc. 560 K.O. Prijevor, a na koji zahtjev je Komunalna policija odgovorila da su u nekoliko navrata vršili kontrolu navedenog objekta, i da su postavili službeni pečat kojim su zabranili radove. Shodno navedenom bili su dužni preduzeti mjere zaustavljanja gradnje navedenog objekta i da podnesu krivičnu prijava nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje za krivično djelo povreda službenog pečata i krivično djelo gradnja bez građevinske dozvole, a što nisu učinili“, navodi se u saopštenju mještana.

Mjesna zajednica Jaz je pozvala Komunalnu policiju opštine Budva da sjutra u 10 časova izađje na lice mjesta kako bi se preduzele određene mjere iz svoje nadležnosti u cilju sprječavanja bilo kakvog daljnjeg izvođenja radova, kao i ostale radnje iz njihove nadležnosti.

Bonus video: