"Medijsko" ludilo: Informer u Crnoj Gori jedno, u Srbiji potpuno drugo

Ranije je formalni urednik "Informera CG" Novak Uskoković govorio da se i to izdanje štampa u Beogradu i krivicu za prethodni slučaj uvreda na račun albanskog naroda svaljivao na beogradsko uredništvo
200 pregleda 30 komentar(a)
Informer
Informer
Ažurirano: 18.10.2016. 17:31h

Tabloid "Informer", poznat po monstruoznim napadima na protivnike srpskog i crnogorskog režima i širenju nacionalne netrpeljivosti opet je tema crnogorske javnosti.

Srpsko i crnogorsko izdanje ovog tabloida donose potpuno različite verzije priče o dešavanjima tokom izbornog dana u Crnoj Gori. U noći između subote i nedjelje uhapšeno je 20 osoba koje je navodno predvodio bivši šef srpske žandarmerije Bratislav Dikić, a za koje tužilaštvo navodi da su planirali da preuzmu institucije i uhapse premijera Mila Đukanovića.

Informer u Srbiji navodi da se radi o lažnoj operaciji koju su organizovale crnogorske i albansko-kosovske obavještajne službe. Uhapšeni Bratislav Dikić se slavi kao heroj, a u nadnaslovu se po ko zna koji put vrijeđa čitava albanska nacija.

Sa druge strane, crnogorsko izdanje navodi da jeste pokušan državni udar, a da Dikić pravi probleme između Srbije i Crne Gore. Takođe, crnogorsko izdanje navodi da će Đukanović formirati Vladu, a pozivaju se opozicioni lideri da podnesu ostavke.

Ranije je formalni urednik "Informera CG" Novak Uskoković govorio da se i to izdanje štampa u Beogradu i krivicu za prethodni slučaj uvreda na račun albanskog naroda svaljivao na beogradsko uredništvo.

Neformalni savjetnik crnogorskog premijera Mila Đukanovića, Vladimir Beba Popović je ranije govorio o tome da je Informer u Srbiji pod kontrolom Vlade Srbije.

Bonus video: