Tivat: Bageri krenuli na "Mimozu"

Hotel je ukupne površine 4.789 kvadrata, a od prošle godine njegov vlasnik je firma "Mimoza Group" d.o.o. iz Tivta koju vodi ruska državljanka Anastasija Lašmanova
262 pregleda 4 komentar(a)
Hotel Mimoza, Foto: Siniša Luković
Hotel Mimoza, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 18.10.2016. 06:47h

Rušenje hotela "Mimoza" u centru Tivta počelo je juče.

Plac oko Mimoze je ograđen, a radnici skidaju stolariju i druge elemente sa zgrade hotela, dok su bageri i pikameri počeli rušenje zapadnog krila.

Mimoza je najstariji aktivni tivatski hotel. Podignut je 1958. godine, a u međuvremenu je nadograđivan aneksom prema gradskoj rivi Pine.

Hotel se nalazi na izuzetno atraktivnoj lokaciji u centru Tivta, u malom parku na uglu ulica Maršala Tita, 21. novembra i Njegoševe, na 20 metara od mora, a bio je kategorisan sa dvije zvjezdice.

Hotel je ukupne površine 4.789 kvadrata, a od prošle godine njegov vlasnik je firma "Mimoza Group" d.o.o. iz Tivta koju vodi ruska državljanka Anastasija Lašmanova.

Oni su bivšem vlasniku, tivatskom HTP "Mimoza", nekretninu platili oko 6,5 miliona eura. Novi vlasnik je lani podnio zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova da sruši postojeći i izgradi novi kondo-hotel, sa apartmanima za prodaju.