Nikšić: Obilježen Međunarodni dan seoskih žena

Učenici iz Osnovne škole “Mileva Lajović Lalatović” i djeca iz JPU “Dragan Kovačević” ženama su pored cvijeta, uručili i prigodne poklone, dok su mališani iz vrtića za njih pripremili čestitk
74 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2016. 12:20h

Povodom 15.oktobra, Međunarodnog dana seoskih žena i Svjetskog dana pješačenja, biciklistički klub „Perun“ iz Nikšića je i ove godine organizovao pješačku turu od Trebjese do gradske pijace, gdje su ženama koje tamo imaju štandove poklonili cvijet.

„Cilj akcije je da ukažemo na značaj seoske žene i njen veliki doprinos društvu, jer iako seoske žene širom svijeta imaju važnu ulogu u razvoju seoskih područja, poljoprivrednoj proizvodnji te opstanku svojih porodica, njihova uloga nije dovoljno promovisana. Posao koji svakodnevno obavljaju nije dovoljno cijenjen, a sport, rekreacija i zdrava ishrana nešto je o čemu svaka osoba mora voditi računa”, kazala je Ana Petrović iz BK “Perun”.

Učenici iz Osnovne škole “Mileva Lajović Lalatović” i djeca iz JPU “Dragan Kovačević” ženama su pored cvijeta, uručili i prigodne poklone, dok su mališani iz vrtića za njih pripremili čestitke. Nagrađeni su zdravom organskom hranom, zagrljajem i toplim osmijehom.

“Pješačenje je najjednostavniji i najsvrsishodniji oblika očuvanja i unapređenja zdravlja. Ovim događajem spojili smo pješačenje i konzumiranje zdrave organske hane i na taj način promovisali zdrave stilove života, što jeste cilj savremenog čovjeka “, kazala je Ana Petrović.

Podršku su im pružili Opština Nikšić, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i UNDP Montenegro.

Galerija

Bonus video: