Podgorica: Skuplja karta za spas prevoznika?

Bulatović kaže da odluka o poskupljenju karata predstavlja posljednju opciju u borbi za održavanje gradskog saobraćaja
278 pregleda 23 komentar(a)
gradski prevoz, Foto: Luka Zeković
gradski prevoz, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.10.2016. 10:44h

Iako predstavnici preduzeća nadležnih za gradski saobraćaj još uvijek nisu razgovarali o povećanju cijena karata, ta opcija nije isključena.

Božo Bulatović vlasnik kompanije "BLT" kazao je da bi odluka o poskupljenju karata predstavljala posljednju opciju prevoznika u borbi za održavanje gradskog saobraćaja.

"Teško se možemo održati. Mali je broj putnika koji koriste naše usluge, a pored toga imamo veliki broj radnika koje treba plaćati, tu je i nelojalna konkurencija. Održavanje vozila i njihovi rezervni djelovi su skupi", ocijenio je Bulatović.

Smatra da bi, osim što bi putnici morali da izdvoje više sredstava iz budžeta za prevoz, odluka o povećanju cijena karata dodatno otežala i situaciju u njihovim kompanijama.

Naveo je da cijene u velikom dijelu zavise od kretanja cijene goriva, te navodi da bi u slučaju da ono pojeftini i cijene mogle biti niže.

"Mi održavamo redovne sastanke i razmatramo strategiju poslovanja", kazao je Bulatović, navodeći da je skori sastanak predstavnika kompanija izvjestan. Međutim, nije mogao potvrditi da će se cijena mijenjati.

Podgorički gradski prevoz vode tri kompanije "PG saobraćaj", "BLT - gradski saobraćaj" i "Montenegro prevoz Pejović".

Karta u gradskom prevozu košta 70 centi. Posljednje poskupljenje cijena gradskog prevoza bilo je u avgustu 2014. godine, kada je cijena karte povećana sa 50 na 70 centi.

Razlog poskupljenja je prema riječima prevoznika bila teška materijalna situacija u kojoj se nalaze.

Prevoznici su 2012. godine kartu cijenili 80 centi, zatim je spustili za 50 odsto, a nedugo zatim i podigli na 50 centi.

Bonus video: