Ulicu u Dinoši obnavlja firma iz Bijelog Polja

Rješenjem iz februara 2016. godine ponuda iste firme ocijenjena kao neispravna
64 pregleda 1 komentar(a)
Dinoši, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dinoši, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.10.2016. 15:38h

Preduzeće „BMR Baošić” iz Bijelog Polja radiće idejno rješenje i Glavni projekat rekonstrukcije ulice u Dinoši , odlučila je Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Agencija je nakon žalbe ove kompanije i rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javnih nabavki od 22. septembra tekuće godine donijela novo rješenje.

Prethodno donijetim rješenjem, od februara 2016. godine, ponuda ove kompanije je ocijenjena kao neispravna „iz razloga što u ponudi nije dostavljena dokumentacija utvrđena tenderskom dokumentacijom”, dok je ponuda konzorcijuma „Civil Engineer” i „VL Inženjering” ocijenjena kao ispravna i najpovoljnija.

Novim rješenjem o izboru najpovoljnije ponude u postupku javne nabavke po tenderskoj dokumentaciji od 14. oktobra 2015. godine za izradu idejnog rešanja i Glavnog projekta rekonstrukcije ulice u naselju Dinoša (od prodavnice uz lokalni put kraj rijeke Cijevne do džamije), ponuda kompanije „BMR Baošić” je ocijenjena kao ispravna.

Za realizaciju ovog projekta bjelopoljska kompanija je ponudila 7.199 eura, dok je procijenjena vrijednost tendera bila 12 hiljada eura.

Mogućnost žalbe na novo rješenje Agencije je moguće, što je precizirano u obrazloženju.

„Žalbom se može pobijati: postupak prijema ponuda, postupak javnog otvaranja ponuda, sadržaj i način dostavljanja zapisnika o javnom otvaranju ponuda, postupak pregleda, ocjene, upoređivanja i vrednovanja ponuda i/ili zakonitost ovog rješenja”, navodi se u obrazloženju.

Tenderskom dokumentacijom je predviđeno da će idejno rješenje i glavni projekat obraditi ulicu dužine 550 metara, koja se nalazi u zahvatu Prostornog urbanističkog plana Glavnog grada.

Bonus video: