Pred izbore nastavljena rekonstrukcija pljevaljskog Doma kulture

“Nakon sedam tenderskih postupaka, imamo izvođača radova”, kazao je Mirko Đačić
70 pregleda 0 komentar(a)
Dom kulture Pljevlja (Novina)
Dom kulture Pljevlja (Novina)
Ažurirano: 14.10.2016. 15:21h

Dva dana uoči parlamentarnih izbora nastavljena je rekonstrukcija pljevaljskog Doma kulture, nakon pet godina zastoja.

Iz lokalne uprave saopštili su da je izvođač radova vrijednih preko milion eura - bjelopoljsko preduzeće Unipred.

Rekonstrukcija Doma kulture počela je 2007. kada je na čelu Opštine bio Filip Vuković (DPS). Opština Pljevlja je u taj posao krenula bez građevinskih dozvola.

Dolaskom na čelo Opštine Miloja Pupovića (SNP) 2011. prekinuti su radovi, a u međuvremenu je pribavljena potrebna dokumentacija.

Zbog izvođenja radova bez građevinske dozvole kao i drugih propusta, opštinska služba za unutrašnju reviziju podnijela je tužilaštvu prije tri godine krivičnu prijavu protiv Vukovića. Javnost nikada nije obaviještena o njenom ishodu.

U dosadašnju rekonstrukciju uloženo je oko 3,5 miliona eura, od čega je učešće Opštine 1,69 miliona, a ostatak Direkcije javnih radova i Ministarstva kulture.

Pljevaljski Dom kulture veličine 4.000 metara kvadratnih napravljen je 1948. godine, a prije više od devet godina počela je njegova kompletna rekonstrukcija, jer je ovo zdanje bilo zapušteno.

“Nakon sedam tenderskih postupaka imamo izvođača radova, Unipred i danas će Direkcija javnih radova ovom izvođaču prebaciti avans od 150.000 eura, što će praktično značiti zvanični početak radova koji će trajati pet mjeseci. Vrijednost ugovora je 1.037.000 eura i ono što nas čini posebno zadovoljnim je pošto je procijenjena vrijednost bila 1,3 miliona, pa su tenderi oborili tu cijenu na 1,037 miliona eura. Učešće države je ostalo 650.000, a učešće Opštine je 387.000 eura i to lokalnoj upravi olakšava posao. Vjerujem da će nakon pet mjeseci radova ovaj objekat možda biti najveća ponuda kad su objekti od društvenog značaja i društvenog standarda u pitanju”, kazao je juče gradonačelnikMirko Đačić.

Bonus video: