Fondacija "Ognjen Rakočević": Otvorena donatorska linija

Svi koji žele pomoći, poruku mogu poslati na jedinstven broj za sve tri mobilne mreže 14543. Cijena poruke je jedan euro, a iz Fondacije napominju da su se operateri odrekli zarade, te na taj način dali doprinos osnivanju i opremanju Centra
111 pregleda 12 komentar(a)
Ognjen Rakočević, Foto: Privatna arhiva
Ognjen Rakočević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.10.2016. 15:02h

Fondacija „Ognjen Rakočević“ otvorila je donatorsku liniju za prikupljanje sredstava za Centar za djecu sa autizmom.

Svi koji žele pomoći, poruku mogu poslati na jedinstven broj za sve tri mobilne mreže 14543. Broj će biti operativan do 1. decembra.

Cijena poruke je jedan euro, a iz Fondacije napominju da su se operateri odrekli zarade, te na taj način dali doprinos osnivanju i opremanju Centra.

Osnovni cilj Fondacije je stvaranje uslova za dostojanstven život i rad osoba sa autizmom, podržka sistemu rane dijagnostike, intervencije i detekcije djece sa autizmom, psihološka i socijalna podrška djece sa autizmom i njihovim porodicama.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja ranije su kazali da nema jedinstvene baze podataka o osobama sa autizmom u Crnoj Gori, te da ne znaju ni koliko je njih zaposleno. Iz Ministarstva su ranije rekli da u dnevnim centrima za djecu sa smetnjama u razvoju i u institucijama socijalne zaštite – Komanski mosti i Dječji dom Mladost u Bijeloj ukupno ima 40 lica sa dijagnozom autizma.

Fondacija „Ognjen Rakočević“ osnovana je nakon utopljenja autističnog dječaka, koji je početkom maja nestao iz roditeljske kuće u Podgorici i za kojim je 13 dana tragao velik broj njegovih sugrađana.

Fondaciju vodi njegova majka Valentina, koja želi da pomogne drugoj djeci i roditeljima.

Bonus video: