Herceg Novi: Voda iz regionalnog vodovoda za Porto Novi

Procedura priključenja Herceg Novog na regionalni vodovodni sistem zvanično je pokrenuta Protokolom o saradnji između Opštine Herceg Novi, JP Vodovod i kanalizacija Herceg Novi i JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, zaključenim 29. septembra 2013. godine, poslije decenije otpora preduzeća Vodovod i kanalizacija Herceg Novi
151 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2016. 13:53h

Direktor Azmont Investments Rašad Alijev i izvršni direktor JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje Goran Jevrić zaključili su ugovor o avansnoj uplati od 2,065 miliona eura za izgradnju regionalnog sistema vodosnabdijevanja.

Azmont koji je investitor projekta Porto Novi u Kumboru “prepoznao je dugoročan interes za obezbjeđenjem neprekidnog snabdijevanja vodom visokog kvaliteta na prostoru budućeg prestižnog turističkog kompleksa “

“Ovim ugovorom je otklonjena i posljednja prepreka za spajanje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem, jer je njime zaokružena finansijska konstrukcija za realizaciju projekta i stvorene pretpostavke za raspisivanje postupka javne nabavke za odabir izvođača radova “, naglasio je Jevrić.

Procedura priključenja Herceg Novog na regionalni vodovodni sistem zvanično je pokrenuta Protokolom o saradnji između Opštine Herceg Novi, JP Vodovod i kanalizacija Herceg Novi i JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, zaključenim 29. septembra 2013. godine, poslije decenije otpora preduzeća Vodovod i kanalizacija Herceg Novi.

Prema Jevrićevim riječima, radovi obuhvataju izgradnju nedostajućeg cjevovoda u dužini od 3,2 km na području opštine Tivat, čime će se u cjelosti izgraditi prva faza regionalnog vodovodnog sistema.

Galerija

Bonus video: